بازدید 20
0

طرز تهیه پیراشکی پیتزایی خانگی با خمیر نرم و کش‌دار

به گزارش همشهری آنلاین، طعم خوش پیتزا در قالب یک پیراشکی داغ و تازه از فر بیرون آمده، ترکیبی است که کمتر کسی می‌تواند در برابر آن مقاومت کند. طرز تهیه پیراشکی پیتزایی خانگی با خمیر نرم و کش‌دار راهی ساده و لذت‌بخش برای داشتن یک میان‌وعده متفاوت در خانه است. این خوراک پرطرفدار با خمیری لطیف و کش‌دار و ترکیب پنیر و مواد پیتزایی درونش، هم برای عصرانه‌های خانوادگی و هم برای مهمانی‌ها گزینه‌ای محبوب به شمار می‌رود.

در این دستور، روش آماده‌سازی خمیر نرم، مایه گوشتی پیتزایی و نکات کلیدی برای پخت و سرو حرفه‌ای توضیح داده شده است تا نتیجه نهایی درست مانند نمونه‌های فست‌فودی شود.

طرز تهیه پیراشکی پیتزایی و مواد لازم برای آن

در طرز تهیه پیراشکی پیتزایی، دو بخش اصلی اهمیت دارد: خمیر و مواد میانی. خمیر اگر با دقت آماده شود، بافتی نرم و منعطف پیدا می‌کند و باعث می‌شود پیراشکی در زمان پخت خشک یا شکننده نشود.

مواد لازم برای خمیر

برای حدود ۱۰ تا ۱۲ عدد پیراشکی متوسط

  • آرد گندم الک‌شده: ۳ پیمانه
  • مایه خمیر خشک فوری: ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر: ۱ قاشق مرباخوری
  • نمک: نصف قاشق مرباخوری
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • شیر ولرم: ۱ پیمانه
  • روغن مایع یا روغن زیتون: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری

در صورت تمایل می‌توان بخشی از شیر را با آب ولرم جایگزین کرد. استفاده از شیر به نرم‌تر شدن بافت خمیر کمک می‌کند و رنگی طلایی‌تر به سطح پیراشکی می‌دهد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی

مواد لازم برای داخل پیراشکی

  • گوشت چرخ‌کرده: ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم
  • پیاز متوسط: ۱ عدد، نگینی خرد شده
  • قارچ تازه: ۸۰ تا ۱۰۰ گرم
  • فلفل دلمه‌ای رنگی: ۱ عدد کوچک
  • ذرت پخته یا کنسروی: ۲ قاشق غذاخوری
  • سس پیتزا یا رب گوجه‌فرنگی رقیق‌شده: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
  • پنیر پیتزا (موزارلا یا چدار) : به میزان دلخواه
  • نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و ادویه پیتزا: به مقدار لازم

برای نسخه گیاهی می‌توان گوشت را با سویا یا قارچ بیشتر جایگزین کرد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیراشکی گوشت در خانه

مراحل پخت پیراشکی پیتزایی به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

آماده‌سازی خمیر نرم و کش‌دار

در مرحله نخست، شیر ولرم، شکر و مایه خمیر در ظرفی کوچک مخلوط می‌شود. پس از حدود ده دقیقه، زمانی که سطح آن کف کرد، مایه خمیر آماده مصرف است. در ظرفی بزرگ‌تر، تخم‌مرغ و روغن با هم ترکیب می‌شوند و مایه خمیر فعال‌شده به آن اضافه می‌گردد. آرد الک‌شده همراه با نمک به تدریج وارد مخلوط می‌شود تا خمیری نرم و لطیف شکل گیرد.

خمیر روی سطح آردپاشی‌شده قرار می‌گیرد و حدود ده دقیقه ورز داده می‌شود تا خاصیت کشسانی پیدا کند. سپس داخل کاسه‌ای چرب قرار گرفته و روی آن با پارچه مرطوب پوشانده می‌شود. استراحت خمیر در محیطی گرم به مدت حدود یک ساعت باعث می‌شود حجم آن دو برابر شود و آماده شکل‌دهی گردد.

آماده‌سازی مواد میانی

در تابه‌ای مناسب، پیاز خردشده با مقدار کمی روغن تفت داده می‌شود تا سبک شود. سپس گوشت چرخ‌کرده افزوده می‌شود و تا زمان تغییر رنگ و تبخیر آب حرارت می‌بیند. قارچ و فلفل دلمه‌ای بعد از آن به ترکیب اضافه می‌شوند. در پایان، سس گوجه‌فرنگی و ادویه‌ها به مواد افزوده می‌شود تا طعم و عطر نهایی شکل گیرد. مخلوط آماده‌شده باید پیش از استفاده کمی خنک شود تا هنگام قرار گرفتن در خمیر، حالت خمیر حفظ شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیراشکی کرمدار در خانه

شکل‌دهی پیراشکی‌ها

خمیر استراحت‌کرده کمی ورز داده می‌شود تا هوای اضافی آن خارج شود. سپس با وردنه به ضخامت حدود سه میلی‌متر باز می‌شود. خمیر به شکل دایره‌ای برش داده می‌شود و در مرکز هر دایره مقداری از مایه گوشتی و کمی پنیر پیتزا قرار می‌گیرد. لبه‌های خمیر روی هم تا می‌شود و با فشار ملایم بسته می‌شود تا در زمان پخت باز نشود.

طرز تهیه پیراشکی پیتزایی خانگی با خمیر نرم و کش‌دار

روش پخت پیراشکی پیتزایی در خانه:

پیراشکی‌ها بسته به سلیقه می‌توانند در فر یا با روش سرخ‌کردن آماده شوند.

پخت در فر:

فر از پانزده دقیقه قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم می‌شود. پیراشکی‌ها روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده، چیده می‌شوند و برای حدود بیست دقیقه در طبقه میانی قرار می‌گیرند تا سطح آن‌ها طلایی شود.

طرز تهیه پیراشکی پیتزایی خانگی با خمیر نرم و کش‌دار

سرخ‌کردن:

در تابه‌ای گود، مقدار کافی روغن گرم می‌شود و پیراشکی‌ها به‌آرامی در روغن قرار داده می‌شوند تا هر دو سمت آن‌ها طلایی شود. سپس روی دستمال آشپزخانه گذاشته می‌شوند تا روغن اضافی جذب شود.

نکات کلیدی در طرز تهیه پیراشکی پیتزایی

  • مایه خمیر تازه، عامل اصلی پف و لطافت خمیر است.
  • دمای شیر باید ولرم باشد؛ حرارت زیاد باعث از بین رفتن قدرت مایه خمیر می‌شود.
  • آرد باید به‌تدریج افزوده شود تا خمیر بیش از حد سفت نشود.
  • ورز دادن کافی موجب ایجاد بافت کشسان و خمیر سبک می‌شود.
  • مواد میانی باید خنک باشند تا خمیر حالت خود را از دست ندهد.
  • در صورت تمایل، ترکیب زرده تخم‌مرغ و چند قطره روغن برای رومال، رنگ طلایی و براق‌تری ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دونات سیب | پیراشکی جذاب برای بچه مدرسه ای ها

پیشنهاد سرو پیراشکی پیتزایی

پیراشکی پیتزایی بهتر است گرم سرو شود تا پنیر درون آن کش‌دار بماند. سرو آن همراه با سس کچاپ، سس سیر یا سس پیتزا طعم خوشایندتری ایجاد می‌کند. برای زیبایی بیشتر، روی پیراشکی‌ها کمی ریحان تازه یا پودر پنیر پارمزان پاشیده می‌شود. نوشیدنی‌هایی مانند دوغ یا چای، ترکیبی مناسب برای همراهی با این خوراک خوش‌عطر هستند.

تجربه خوش‌طعم در خانه

با رعایت نکات گفته‌شده، طرز تهیه پیراشکی پیتزایی خانگی با خمیر نرم و کش‌دار تجربه‌ای موفق و دلچسب خواهد بود. خمیری لطیف، پنیری کش‌دار و مواد پیتزایی خوش‌عطر، نتیجه‌ای درست مانند فست‌فودهای حرفه‌ای به همراه دارد. پخت این پیراشکی در کنار خانواده، علاوه بر یک وعده لذیذ، لحظاتی دل‌نشین و صمیمی را رقم می‌زند.

برچسب‌ها:

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

همشهری آنلاین

قرار است همشهری‌آنلاین شهری همیشه بیدار باشد و خدمات لازم را برای یک زندگی شهری در عرصه‌های خبر رسانی، اطلاع رسانی، آموزش و سرگرمی دنبال کند.همشهری‌آنلاین که نسخه آنلاین موسسه همشهری است از  دوم تیر ۱۳۸۵ فعالیت اینترنتی خود را آغاز کرده است و چندین بخش فعال دارد. این بخش‌ها در قالب ۲۴ در ۷ کار می‌کنند. این اصطلاح امروز در جهان سایبر یک عبارت رایج است: به روز شدن ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته. همشهری‌آنلاین با کوشش تیم سختکوشی که در اختیار دارد؛ به تدریج گسترش می‌یابد و در کانون این تغییرات گسترش‌جویانه؛ حرکت به سوی یک سایت تمام عیار سایبر نهفته است. همشهری‌آنلاین خواهد کوشید تا امکانات مبتنی بر کنش و واکنش دو سویه را در عرصه کاربری‌های الکترونیک به کار بگیرد و خصایص کاربری‌های به روز آنلاین را در کانون امکانات خود بنشاند. واحدهای این شهر همیشه بیدار که در متن جهان‌شهر اینترنت است، در سه سطح صفحه خانگی، صفحه مقوله و صفحه نهائی طراحی شده و براساس دات نت عمل می‌کند. اگرمی‌خواهید آخرین عناوین خبری همشهری‌آنلاین را به همراه چکیده‌ای از هرگزارش یا خبر دریافت کنید. با سرویس آر اس اس همشهری‌آنلاین می‌توان به راحتی و بدون نیاز به مشاهده روزانه سایت‌ از محتوا و به روز رسانی بخش‌های گوناگون همشهری‌آنلاین مطلع شد. هدف سرویس آر اس اس ارائه سریع اطلاعات و صرفه‌جویی در وقت کاربران است. در همین حال شما می‌توانید تازه‌ترین تحولات و گزارش‌ها و خبرهای مرتبط با خود وب سایت همشهری‌آنلاین را در بخش میز آنلاین ببینید. برای ارائه خدمات و محصولات خود در همشهری‌آنلاین هم به بخش تبلیغات بروید. تمامی حقوق و مسئولیت‌های همشهری آنلاین متوجه موسسه همشهری است. همشهری‌آنلاین نسخه آنلاین موسسه همشهری به صاحب امتیازی موسسه همشهری و به مدیر عاملی محسن مهدیان است. مدیر مسئول همشهری آنلاین: دانیال معمار سردبیر: اسماعیل سلطنت‌پور تحریریه همشهری آنلاین: فرزانه آئینی، فتانه احدی، نجمه احمدبیگی، محسن افشاری، پرستو افشاری، وجیهه امیرخانی، کامران بارنجی، فواد بدری، محمد بلبلی، پروانه بندپی، فاطمه بهرامی‌زاده، محمد بیاتی، زینب پورابوالحسن، مرضیه ثمره حسینی، ایرج جمشیدی، مجید جباری، رضا جوکار، امیرمحمد حسینی، معصومه حق‌جو، روناک حسینی، علی خوشتراش، علی درویش، محمد زارعی، سلمان زند، داوود سرخوش، پرنیان سلطانی، مسعود شایگان، ساسان شادمان منفرد، لیلا شریف، سهراب شمسی‌پور، مهدی شهرابی فراهانی، فرشاد شیرزادی، حامد صادقی، اصغر صوفی، فهیمه طباطبایی، رضا ظریفی، شقایق عرفی‌نژاد، مهدی علیپور، لاله غزالی، یکتا فراهانی، هانیه قرقچیان، زهرا کریمی، علیرضا کتابدار، علیرضا محمودی، عاطفه مرآتی، علی ملائکه، مریم موسی‌پور، آرش نهاوندی، خدیجه نورروزی، نیلوفر واشقانی، مریم ورشو، رضا یغمایی و ناصر یوسفی زنوز.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم گولت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + پانزده =