به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از اطلاعات، شرکت آبفای استان تهران با بیان اینکه این استان برای نخستین بار در دوره آماری درازمدت، پنجمین خشکسالی پیاپی را تجربه میکند و میزان بارشها در سال آبی جاری حدود ۵۰ درصد در مقایسه با میانگین بلندمدت کاهش یافته است، اعلام کرد: این شرکت با وجود کم بارشی و محدودیتهای آبی ناشی از خشکسالیهای بی سابقه، تلاش میکند با مدیریت فشار شبکه و توزیع عادلانه آب و همراهی شهروندان در صرفه جویی ۲۰ درصدی، از اعمال قطعی آب پیشگیری کند.
این شرکت با اشاره به استقرار هوای گرم و تداوم رشد دما در روزهای آینده، ضمن درخواست دوباره از شهروندان برای همراهی در صرفه جویی دستکم ۲۰ درصدی مصرف آب، نصب مخزن و تعبیه پمپ پس از آن را راهکار موثری برای پیشگیری از نوسانهای فشار شبکه به ویژه در طبقات بالای مجتمعهای مسکونی اعلام کرد.
خبر دیگری حاکیست:سخنگوی صنعت آب هم با اشاره به اینکه سال آبی بسیار سختی پیشرو داریم، اظهار داشت: کاهش مصرف فعلی متأسفانه کفایت لازم را نداشته و بیم آن میرود که در صورت تداوم روند فعلی، رفاه آبی مردم بهویژه در مناطق تحت پوشش سدهای پنجگانه کاهش یابد.
عیسی بزرگزاده گفت: از ابتدای مهر تا ۲۱تیر مجموع ورودی آب به سدهای کشور حدود ۲۲/۴میلیارد مترمکعب بوده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته که ۳۹/۱۵ میلیارد مترمکعب بوده، ۴۳درصد کاهش داشته است. علیرغم این کاهش شدید ورودی، با اعمال مدیریت مخازن و رهاسازی کنترلشده، حجم فعلی آب ذخیرهشده در سدها به حدود ۳۶/۷ میلیارد مترمکعب رسیده که تنها ۲۶درصد کمتر از سال گذشته است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر درصد پرشدگی سدهای کشور بهطور میانگین حدود ۴۶درصد است، گفت: مجموع بارش از ابتدای سال آبی تا ۲۰تیر تنها ۱۵۰میلیمتر بوده که نسبت به سال گذشته ۳۴درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۴۴درصد کاهش داشته است.
سخنگوی صنعت آب تأکید کرد: سال آبی جاری دومین سال کمبارش در دوره آماری ۵۷ساله و پنجمین سال متوالی خشکسالی است که با توجه به خشکسالیهای انباشته پیشین، شاهد خشکسالی القایی هستیم. وی گفت: سد امیرکبیر (کرج) ۵۸درصد کاهش نسبت به سال قبل، سد لار ۳۴درصد کاهش، سد طالقان ۳۲درصد کاهش و ترکیب سدهای لتیان و ماملو ۴۷درصد کاهش را تجربه میکنند.
نظرات کاربران