تذکر جدی محمود کریمی به برخی مداحان/ در دیدار علیرضا قربانی با سروش صحت چه گذشت؟
بازدید 80
0

تذکر جدی محمود کریمی به برخی مداحان/ در دیدار علیرضا قربانی با سروش صحت چه گذشت؟

خبرگزاری مهر – گروه هنر- علیرضا سعیدی؛ فرآیند تولید و ارائه آثار و محصولات موسیقایی و حاشیه‌های ریز و درشت دنیای موسیقی طی سال‌های اخیر تبدیل به «فرصت» و «چالش» مهم و جالب توجهی شد که بسیاری از دست‌اندرکاران و فعالان عرصه موسیقی را بر آن داشت تا فارغ از رسانه‌های رسمی به ارائه و انعکاس فعالیت‌های موسیقایی خود در بسترهای متنوع «فضای مجازی» بپردازند و در این مسیر بسیار مهم و مؤثر بر افکار عمومی جامعه، حضور چشمگیری داشته باشند. حضوری که بعضاً برای آن‌ها دربرگیرنده اتفاقات مبارک و ارزشمندی در جهت معرفی خود و محصولات موسیقایی‌شان شد و در برخی موارد هم باعث دردسرهای زیادی شد که می‌تواند در ابعاد مختلف اجتماعی و فرهنگی‌اش مورد بررسی و واکاوی بیشتری قرار گیرد.

شرایطی دارای اهمیت که اکنون نمی‌توان به راحتی از آنچه در این بستر رسانه‌ای روی می‌دهد، بی‌تفاوت گذشت. چارچوبی دارای چالش و پر از فراز و نشیب‌های عجیب و غریب که تبدیل به اقیانوس پهناور و بی‌انتهایی شده که هر چه قدر در آن حضور داشته باشیم، بیشتر متوجه ابعاد پیچیده آن می‌شویم. شرایطی که در دنیای موسیقی فرآیند بسیار پررنگی دارد و تقریباً تمامی فعالان موسیقی را برآن داشته تا در این راه پر پیچ و خم اما جذاب برای مخاطب، به معرفی و به اصطلاح بیگانه «پرزنت» محصولات و دیدگاه‌های خود بپردازند. شرایطی که شاید بیان بسیاری از آنها در قالب رسمی خبرگزاری‌ها و رسانه‌های رسمی کشور جایگاهی نداشته باشد اما دربرگیرنده ابعادی است که می‌تواند برای طرفداران و دوستداران موسیقی مشتمل بر رویدادهای مکتوب و تصویر جالب توجهی باشد.

اتفاقاً ظهور و بروز چنین شرایطی است که هم موجب رشد و تولید اخبار و نوشتارها و تصویرهای به اصطلاح «زرد» و «غیرقابل انتشار در رسانه‌های رسمی» شده و هم ایجادکننده فضای رقابتی بین رسانه‌های رسمی و رسانه‌های فعال در فضای مجازی شده است که این مسائل نیز دربرگیرنده ملاحظات فراوانی است. ملاحظاتی که رجوع به آنها می‌تواند ویترین حواشی و اظهارنظرهایی باشد که رجوع به آنها با در نظر گرفتن ملاحظات و باید و نبایدهایش امری اجتناب‌ناپذیر است.

«یک هفته با فضای مجازی موسیقی» عنوان سلسله گزارش‌های هفتگی سرویس هنر خبرگزاری مهر برای مرور متن و حاشیه منتخب رویدادهای موسیقایی از پنجره فضای مجازی است که روزهای پایانی هر هفته با استفاده از مطالب منتشر شده هنرمندان و فعالان عرصه موسیقی کشورمان در بسترهای مختلف فضای مجازی پیش روی مخاطبان قرار می‌گیرد.

تذکر جدی محمود کریمی به برخی مداحان/ در دیدار علیرضا قربانی با سروش صحت چه گذشت؟

محمود کریمی؛ آقایان مداح لطفاً دستگاه‌های موسیقی را یاد بگیرید

محمود کریمی از مداحان پیشگام اهل بیت (ع) که طی سال‌های اخیر از دستگاه‌های مختلف موسیقی ایرانی در اجرای نوحه‌های خود استفاده‌های زیادی داشته در اولین همایش تجلیل از مداحان حماسی‌خوان و شعرای حماسی‌سرا نسبت به یادگیری مقام‌ها و موسیقی دستگاهی ایران توسط مداحان توصیه‌های جالبی را عنوان کرد. توصیه‌هایی که بخش‌هایی از آن نیز در فضای مجازی انعکاس گسترده‌ای یافت.

وی در این مراسم بود که با ذکر خاطره‌ای درباره نشست خود با یکی از مداحان گفت: یک بار با آقای مداحی نشسته بودیم و او مدام مشغول گشت زنی در فضای مجازی بود. من از او پرسیدم: چه قدر برای حضور در فضای مجازی در روز وقت می‌گذاری؟ گفت: روزی سه تا چهار ساعت. گفتم: واقعاً؟ گفت: این موضوعی مبتلا به است. گفتم: اگر روزی سه ساعت در روز وقت می‌گذاری باید این طور برداشت کرد که شما در سال هزاران ساعت وقت در فضای مجازی می‌گذرانی. موضوعی که من مثال آن را قبلاً هم زده بودم. اما برادر من شما مداح هستی، آیا می‌دانی اولین مسئله‌ای که باید در یک جلسه مداحی با خود همراه داشته باشی چیست؟ گفت: شعر. من هم از او سوال کردم: دوست عزیز می‌دانی «ردیف» چیست؟ گفت: ردیف … اینکه شعر باید ردیف باشد یعنی شعر باید مثل ردیف پشت سرهم خوانده شود!!! به او گفتم: بگو نمی دانم و او سرانجام گفت: نمی دانم. گفتم: ردیف کلمه‌ای است که در آخر هر بیت تکرار می‌شود. اینها کاری ندارد که شما مطالعه کنید. پس دوستان لطفاً مطالعه کنید و وقتی کم می‌آورید نگویید که باید عنایت از جانب اهل بیت (ع) باشد.

وی افزود: دوستان لطفاً در حوزه شعر تحقیق کنید. ما حتی به دوستان می‌گوئیم بیایید مقام‌ها و دستگاه‌های موسیقی ایرانی را بشناسید. هرچند به قدری این مقام‌های موسیقی نواحی ایران زیاد است که آنچنان نیازی به حفظ کردنشان نیست. همین که بلد باشید کافی است. اینها را باید آموزش ببینید. اما برخی از دوستان می‌گویند: «دستگاه» فقط دستگاه امام حسین (ع)؛ اینکه جواب نشد. چه طور در هیئت آشپز باید متخصص باشد اما در این چارچوب نباید تخصص داشته باشیم؟

تذکر جدی محمود کریمی به برخی مداحان/ در دیدار علیرضا قربانی با سروش صحت چه گذشت؟

علیرضا قربانی؛ در خلوت خودم قرآن گوش می‌کنم

مطالب مطرح شده در گفتگوی تصویری اخیر علیرضا قربانی با سروش صحت در برنامه نمایشی خانگی «اکنون» با موضوع گوش دادن این خواننده به تلاوت قرآن قاریان مصری هم با استقبال خوبی از سوی مخاطبان در فضای مجازی روبه‌رو شده است.

علیرضا قربانی که در این سال‌ها مصاحبه رسمی با رسانه‌ها نداشته است، در این گفتگو درباره موضوع «وطن پرستی» توضیح داد: شاید سرزمین ما مشکلات عدیده‌ای داشته باشد اما طبیعتاً نباید راجع به آن بد گفت. اگر ناکارآمدی وجود دارد ما در آن نقش داشتیم و ناکارآمدی ما بوده است. این نکته را باید دقت کرد که در هیچ شرایطی بد سرزمین را نباید گفت.

وی در بخش‌هایی دیگر هم با بیان اینکه در بسیاری از مواقع و در خلوت خودش علاقه به شنیدن قرآن دارد، بیان کرد: علاوه بر آنچه می‌خوانند و محتوای فاخر آن متن مقدس و وحیانی قرآن است اما موسیقی قرائت آن فوق العاده است؛ خصوصاً قرائت قرآن مصری‌ها مثل منشاوی، مصطفی اسماعیل و عبدالباسط را خیلی دوست دارم. از ملودی و الحان مختلف آن‌ها که به صورت تک خوانی به تنهایی ۴۰ دقیقه از یه جایی شروع می‌شود و تا جایی دیگر ادامه دارد؛ دقیقاً مانند گوشه‌های موسیقی ایرانی. در خلوت خودم قرائت‌ها را گوش می‌دهم و این قرائت‌ها من را حیرت زده می‌کند.

تذکر جدی محمود کریمی به برخی مداحان/ در دیدار علیرضا قربانی با سروش صحت چه گذشت؟

علی قمصری؛ برنامه‌های تازه در قدم تازه «تار ایرانی»

علی قمصری آهنگساز و نوازنده موسیقی ایرانی که طی سال‌های اخیر با پروژه «تار ایرانی» و دیگر فعالیت‌هایش، حضور مستمری در عرصه موسیقی دارد، در تازه‌ترین مطلب فضای مجازی خود از شکل و شمایل جدید پروژه «تار ایرانی» سخن گفته است.

وی در استوری خود نوشت:

«در قدم تازه «تار ایرانی» قبل از سفر به استان اصفهان، نت‌های بعضی از قطعات را که ضبط خواهند شد در کانال تلگرامم قرار خواهم داد. این بار هنرمندان استان‌ها قبل از سفر می‌توانند با تمرین و ارسال ویدئویی از اجرای این نت‌ها، من را به حضورشان در تار ایرانی شهرشان، مفتخر کنند.

این کار را در جهت ایجاد امکانی برابر برای همه هنرمندان استان و آشنایی بیشتر با ظرفیت‌های بالای استان‌ها انجام می‌دهم. در این چارچوب نت سازهای کوبه ای یکی از قطعات در کانال تلگرامم برای اصفهانی‌های عزیز قرار گرفت. امیدوارم یک هفته زمانی کافی برای ارسال باشد.

تذکر جدی محمود کریمی به برخی مداحان/ در دیدار علیرضا قربانی با سروش صحت چه گذشت؟

عرفان طهماسبی؛ «راه» منتشر شد

عرفان طهماسبی خواننده موسیقی پاپ که در ماه‌های اخیر از جمله خوانندگان پرطرفدار کشورمان محسوب می‌شود، در تازه‌ترین پست فضای مجازی خود بود که از انتشار تک‌آهنگ جدید خود به نام «راه» خبر داد.

وی درباره این قطعه نوشت: «بعد از مدت‌ها این دومین باره که کاری این قدر برای من عزیزه که تدوینش رو خودم انجام می‌دم. راه منتشر شده و فکر می‌کنم فقط بخشی از شما اون رو بسیار دوست خواهید داشت. فقط اونایی که مثل من گم شدن.»

عرفان طهماسبی که طی ماه‌های گذشته فصل تازه فعالیت‌های خود را با برگزاری کنسرت‌های مختلف آغاز کرده است، در ۲ سال اخیر بود که پس از دیده‌شدن در مسابقه استعدادیابی «عصر جدید» تک آهنگ‌های مختلفی را پیش روی مخاطبان قرار داد که از آن جمله می‌توان به «گلوبند»، «وای اگر»، «پرسه»، «تو»، «مینا بِنَوش»، «خداحافظ»، «تو کجا تا من؟»، «چه کنم»، «نجلا»، «آغازکن بی من»، «هر شب نگرانم» و تعدادی دیگر اشاره کرد.

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

مهر نیوز

خبرگزاری مهر (MNA) از هجدهم اسفندماه سال ۸۱ فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده و پس از آن در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۸۲. متقارن با ۱۷ ربیع‌الاول، سالروز ولادت رسول گرامی اسلام (ص) به صورت آزمایشی بر روی شبکه اینترنت قرار گرفت. این خبرگزاری سوم تیرماه سال ۱۳۸۲ همزمان با روز اطلاع رسانی دینی فعالیت رسمی خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز کرد و بخش عربی «مهر» ۱۴ دی ماه همان سال، همزمان با میلاد با سعادت هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت فعالیت خود را در پیش گرفت. ۱) اداره کل اخبار داخلی: این اداره کل متشکل از «گروه‌های فرهنگ، هنر، سیاست، اقتصاد، جامعه، دین و اندیشه، حوزه و دانشگاه، دانش و فناوری، ورزش و عکس» است. ۲) اداره کل اخبار خارجی: اداره اخبار خارجی مهر در دو بخش فارسی شامل: «گروه‌های خبری آسیای شرقی و اقیانوسیه، آسیای غربی، اوراسیا، خاورمیانه و آفریقای شمالی، آفریقای مرکزی و جنوبی، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین و ایران در جهان» و بخش زبان‌های خارجی، شامل «عربی، انگلیسی، استانبولی، اردو و کردی» فعال است. ۳) اداره کل اخبار استان‌ها: خبرگزاری مهر با دارا بودن دفتر خبری در تمامی استان‌ها، اخبار استانی را در ۵ گروه منطقه‌ای در سطح کشور دسته بندی نموده است که شامل مناطق «شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز» است. ۴) اداره کل رسانه‌های نو: به منظور فعالیت مؤثر خبرگزاری مهر در فضای مجازی این اداره در بخش‌های «شبکه‌های اجتماعی، فیلم، اینفوگرافیک، رادیومهر و مجله مهر» به تولید محتوا می‌پردازد.فعالیت‌های بین المللی خبرگزاری مهر ۵ سال پس از تأسیس در سال ۲۰۰۷ به عنوان چهلمین عضو رسمی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه «اوآنا» در سیزدهمین نشست عمومی این اتحادیه پذیرفته شد. بعد از برگزاری بیست و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه آذر ماه سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) در جاکارتا اعضای این گروه ضمن بررسی مصوبات اجلاس سال گذشته (۲۰۰۶) تهران، درخواست عضویت خبرگزاری مهر را نیز مورد بررسی قرار دادند و موافقت خود را با پیوستن مهر به عنوان چهلمین عضو «اوآنا» اعلام کردند. خبرگزاری مهر توانست در همین مدت کوتاه نقشی فعال در آن سازمان و عرصه بین الملل ایفا کند. خبرگزاری مهر در سال ۲۰۰۹ میزبان سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین کمیته فنی اوآنا در تهران بوده‌است. خبرگزاری مهر در کنفرانس‌های مهم بین‌لمللی همچون: المپیک رسانه‌ها (چین ۲۰۰۹)، نشست سران اوآنا (کره جنوبی ۲۰۱۰)، چهاردهمین مجمع عمومی "اوآنا" (استانبول ۲۰۱۰)، سی و سومین نشست کمیته اجرایی و بیست و هفتمین نشست گروه فنی خبری اوآنا (مغولستان، اولانباتور ۲۰۱۱)، جشن پنجاهمین سال تأسیس اوآنا (بانکوک، تایلند ۲۰۱۲) دومین اجلاس جهانی رسانه‌ها (مسکو ۲۰۱۲) حضور فعال داشته و میهمان ویژه سومین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها (بوینس آیرس، آرژانتین ۲۰۱۰) بوده است. سی و هشتمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (فوریه ۲۰۱۵) سی و نهمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (نوامبر ۲۰۱۵) اجلاس جهانی اقتصادی قزاقستان (۲۰۱۶) اجلاس جهانی رسانه‌ای اقتصادی سن پترزبورگ، روسیه (۲۰۱۶) اجلاس رسانه‌ای جاده ابریشم چین (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به نمایشگاه صنعت حلال تایلند به دعوت رسمی دولت تایلند (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به دوره آموزشی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به دعوت رسمی خبرگزاری (۲۰۱۶) کنفرانس رسانه‌های اسلامی، اندونزی (۲۰۱۶) چهلمین نشست کمیته فنی و اجرایی و شانزدهمین اجلاس مجمع عمومی اوآنا، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) پنجمین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) این خبرگزاری مبتکر پرچم سازمان ۵۰ ساله خبرگزاری‌های آسیا-اقیانوسیه بوده و منتخب فعال‌ترین خبرگزاری این سازمان در سال ۲۰۱۰ بوده است.انتشارات رسانه مهر خبرگزاری مهر در سال ۱۳۹۰ مجوز انتشارات رسانه مهر را با هدف انتشار کتاب و آثار مکتوب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. کتاب‌هایی همچون "جای پای جلال" نوشته مهدی قزلی، "حرفه‌ای " نوشته مرتضی قاضی و "واژه نامه اصطلاحات مطبوعاتی فارسی –انگلیسی" از جمله آثار انتشار یافته این مجموعه است.ارتباط با رسانه‌های جهان نظر به حضور بین‌المللی و اثرگذاری، این خبرگزاری ۶ زبانه (فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی، اردو، کردی) به عنوان، مرجع قابل اعتمادی برای رسانه‌های معتبر دنیا تبدیل شده است. از این رو بسیاری از رسانه‌های خارجی ضمن اعلام آمادگی برای ایجاد دفاتر نمایندگی در منطقه مورد نظر برای تبادل اخبار و انعکاس وقایع مهم خبری دو کشور اقدام به امضا تفاهم نامه همکاری با خبرگزاری مهر کرده‌اند. خبرگزاری شینهوا (چین)، کیودو (ژاپن)، پی تی آی (هند)، تاس (روسیه)، اسپوتنیک (روسیه)، افه (اسپانیا)، برناما (مالزی)، پیرولی (گرجستان)، آکوپرس (رومانی)، یونهاپ (کره جنوبی)، پرنسا لاتینا (کوبا)، وی ان ای (ویتنام)، جیهان (ترکیه)، آنتارا (اندونزی)، ترند (آذربایجان)، نیوزیانا (زیمبابوه)، مونتسامه (مغولستان)، سانا (سوریه)، ای پی پی (پاکستان)، پی ان ای (فیلیپین) و آوا (افغانستان) برخی از خبرگزاری‌های طرف قرارداد با خبرگزاری مهر هستند.میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری مهر خود را متعهد به رعایت میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌ها می‌داند. با مهر به دنیا نگاه کنیم صاحب امتیاز: سازمان تبلیغات اسلامی مدیر عامل و مدیر مسئول: محمد مهدی رحمتی معاون خبر: محمدحسین معلم طاهری

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 5 =