حضور وزیر فرهنگ در خانه سینما و دیدار با هیأت‌مدیره و صنوف سینمایی
بازدید 6
0

حضور وزیر فرهنگ در خانه سینما و دیدار با هیأت‌مدیره و صنوف سینمایی

به گزارش خبرگزاری مهر، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با همراهیِ رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی و نیکنام حسینی‌پور مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ امروز پنج‌شنبه (۵ تیر) با اعضای خانه سینما و هنرمندان دیدار و گفت‌وگو کردند.

سید عباس صالحی در این جلسه گفت: اتفاق خاصی پیش آمد که ملت ایران در آن به نحو عام و برخی بخش‌ها به شکل خاص کارکردی متفاوت از خود (در این ۱۲ روز) نشان دادند که تجربه‌ای خاص در تاریخ ایران بشمار می‌رود.

وی افزود: موقعیت‌های مختلفی در تاریخ ایران داشته‌ایم اما به نظر من دفاع ملی ۱۲ روزه در برابر رژیم صهیونیستی کاملاً غیر منتظره بود؛ با چالش‌های مختلفی در ایران عزیز مواجه بوده‌ایم اما این ۱۲ روز، خاص بود به این دلیل که رژیم صهیونیستی باتوجه به برآوردهایی که در طول سالیان متمادی به دست آورده بود، مطالعات مختلفی که داشت و برنامه‌ریزی‌هایی که انجام داده بود تصور می‌کرد می‌تواند به سرعت ایران را از پای درآورد.

صالحی تصریح کرد: برنامه‌ای کاملاً از پیش تعیین شده برای اجرای مدلی از قبیل کودتای ۲۸ مرداد ریخته بودند؛ شاید اینگونه برنامه‌ریزی کرده بودند که به جای تحقق اهدافشان در یک روز (مشابه آنچه که در ۲۸ مرداد رخ داد) در عرض چند روز به نتیجه برسند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه به نظر می‌رسید برنامه‌ریزی آنها در مسیر تحقق اهدافشان قرار داشت، گفت: طرح دشمن درست و حسابی بود و به نظر می‌رسید ایرادی ندارد و این بار کودتای ۲۸ مرداد دیگری ولی با ظاهر اسرائیلی و پشت صحنه آمریکایی برای کشور درحال رخ دادن است.

وی افزود: مهم‌ترین مسأله‌ای که در محاسبات خود به آن نپرداخته بودند مردم ایران بود، یعنی شناختشان از مردم ایران مبتنی بر اظهارات معاندین ونیز پیمایش‌هایی بود که سرمایه اجتماعی و … را افول یافته می‌دید اما در برنامه‌ریزی برای اجرای اقدامات خصمانه خود به روح ایرانی توجهی نداشتند.

صالحی تصریح کرد: روح ایرانی ویژگی‌های خاص خود را دارد و این برخاسته از تمدن و تاریخ کهن ایران‌زمین است؛ روح ملت‌هایی که شناسنامه تاریخی کوتاهی دارند متولد نشده است چرا که این مساله در دوره‌های طولانی شکل می‌گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه دشمنان به تاروپود هویتی ایران کم توجهی کردند، گفت: در کشور ما روح‌جمعی وجود دارد که تاروپود هویت ایرانی را تشکیل می‌دهد ممکن است در ایرانِ ما گسست‌هایی وجود داشته باشد ولی تاروپودِ ماندگاری وجود دارد که در اینگونه مواقع به کشور کمک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه اگر ۳۰ فرمانده عالی رتبه در مدت زمان کوتاهی به شهادت برسند ساختار نظامی به هم می‌ریزد، افزود: دشمنان اینگونه تحلیل کرده بودند که در چنین وضعیتی افکار عمومی داخل ایران یا با آنها همراه می‌شود و یا در سکوت به‌سر می‌برد و دشمنان می‌توانند با سواستفاده از این موقعیت به اهداف خود برسند.

صالحی تصریح کرد: علاوه بر عزیزان نیروهای مسلح، بخش‌های مختلف دیگری هم پیروز این میدان بودند چراکه توانستند به‌گونه‌ای عمل کنند که اخلالی در زندگی روزمره مردم به وجود نیاید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: رهبر انقلاب هم در روز اول فرماندهان کارآزموده‌ای را منصوب کردند که توانستند زمام امور را به خوبی در دست گیرند.

وی با بیان اینکه همه این مسائل قطعاً اهمیت دارد اما ملت ایران پیروز اصلی جنگ ۱۲ روزه بود، افزود: در این فضا برخی از گروه‌های اجتماعی توانستند با ملت همکاری کنند و تأثیرگذار باشند برای این امر بود که خدمت شما رسیدم تا به عنوان یک شهروند ایرانی از شما تشکر کنم.

صالحی تصریح کرد: یکی از مواردی که شاید دشمنان برای پیشبرد اهدافشان روی آن حساب می‌کردند نوع مواجهه چهره‌ها با این اتفاق بود؛ اما مجموعه عزیزان در حوزه‌های مختلف فرهنگی‌، هنری و سینمایی بدون اینکه کسی از آنها بخواهد و بخشنامه‌ای صادر شود، وارد میدان شدند و توانستند نقش آفرینی کنند که این مساله نشان‌دهنده روح ایرانی و قدرت اجتماعی کشور بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تقدیر از حضور سینماگران در تقویت روحیه ملی و برای عیادت از جانبازان جنگ توسط اعضای خانه سینما و مواردی از این قبیل، گفت: تک‌تک کسانی که دشمنان فکر می‌کردند شاید برخی در این مسیر با آنها همراهی کنند به افسران ارشد ملت در مقاومت ۱۲ روزه تبدیل شدند که امری بشدت مغتنم محسوب می‌شود.

وی افزود: اینکه این عزیزان با وجود همه دلخوری‌ها و انتقادات و اشکالات وارد به عملکرد مسئولین، تشخیص دادند که در این شرایط موضع اصلی باید چگونه باشد بسیار اهمیت دارد؛ ممکن است میان اعضای یک خانواده دلخوری باشد اما اگر اعضای خانواده در مقطعی خاص که بحرانی پیش می‌آید و تشخیص دهند که آن بحران تعیین کننده است، سایر دلخوری‌ها را کنار بگذارند یعنی خانواده از استحکام لازم برخوردار است و ملت ایران بحمدالله توانستند این کار را انجام دهد.

صالحی تصریح کرد: باید توجه کنیم که در این دفاع ۱۲ روزه بود ملت ایران سربلند شد ولی باید آمادگی ملی را همچنان بالا نگه داریم که اگر دشمنان باز هم هوس تعدی به خاک ایران را کردند، ناکام بمانند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: البته باید هوشیار بود چراکه خطر رفع نشده است، تصور دشمنان مبنی بر اینکه در زمان کوتاهی مساله ایران را به خیال خودشان حل کنند با شکست مواجه شد اما هنوز خطر به طور کامل رفع نشده است؛ در نتیجه این انسجام ملی باید ادامه یابد.

وی همگرایی به وجود آمده درجنگ با رژیم‌صهیونی را سرمایه ملی دانست و افزود: باید قدردان ملت و چهره‌هایی که در زمان احساس خطر (با وجود نقدها) به میدان آمدند باشیم و نسبت به آینده تغییر مسیرهایی انجام دهیم و به همه شاخه‌های ملت توجه کنیم و این نباشد که در لفظ بگوئیم “مردم” اما در عمل مردم را بخش‌بندی کنیم.

صالحی با بیان اینکه به این تجربه وجودی ۱۲ روزه امیدوار هستم، تصریح‌کرد: این روزها نشان داد هسته سخت تمام ملت است نه قشری خاص؛ بدحجاب، بی‌حجاب، مؤمن و انقلابی هسته سخت هستند و در زمان بروز اتفاق به میدان آمدند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه گرچه ضربات کمی متحمل نشدیم ولی به آینده خوشبین هستم، گفت: اگر این روزها به ما تجربه وجودی حکمرانی و ملی داده باشد باید قدردان این نعمتی که در حاشیه جنگ تحمیلی به ما داده شده است باشیم چراکه بزرگترین سرمایه نظام مردمی هستند که در این ۱۲ روز با وجود سلایق مختلف خودشان راثابت کردند و در ادامه مسیر هم باید به آنها اعتماد کنیم.

وی افزود: باز هم تاکید می‌کنم باید کنار هم بایستیم تا امید دشمنان را ناامید کنیم چراکه همچنان خطر رفع نشده است به همین دلیل استمرارِ انسجام ملی در این دوازده روز باید مورد توجه قرار گیرد.

صالحی تصریح کرد: در این مسیر سینما نقش مهمی دارد. دنیای تصویر، دنیای امروز و آینده جهان است، سینماگران خالقان دنیای تصویر هستند و هرچه جلوتر رویم خواهیم دید چگونه به سمت دنیای تصویر حرکت می‌کنیم؛ گاهی کلیپ یک یا دو دقیقه‌ای کار سخنرانی چند ساعته را انجام می‌دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دنیای آینده دنیای تصویر است و سینماگران به عنوان خالقان تصویر، خالقان دنیای آینده هستند و باید به آن در ابعاد مختلف باور داشته باشیم چراکه اگر آن را نپذیریم خودش را به ما تحمیل می‌کند.

وی افزود: حتماً عزیزان ما در حوزه سینما می‌توانند مؤثر باشند؛ ما باید روایت خودمان را از این اتفاق نشان دهیم وگرنه جای جلاد و شهید عوض می‌شود.

صالحی تصریح کرد: باید خیلی تلاش کنیم تا فضای دوازده روزه جامعه را به خوبی روایت کنیم، چه کسی باور می‌کند فرزندِ عالی مرتبه‌ترین فرمانده نظامی ایران به عنوان خبرنگاری عادی در یک خبرگزاری فعالیت کند؟ اینها موضوع‌هایی است که قابلیت تبدیل شدن به روایت‌های جذاب را دارد.

وی با تاکید بر ظرفیت سینما برای ایجاد روایت بین‌المللی از این مسئله، افزود: طرف مقابل برای اینکه روایت خودش را روایت غالب بین‌المللی قرار دهد پول پاشی‌های زیادی می‌کند و ما نباید اجازه دهیم شکست در میدان را با ایجاد روایت وارونه از حقیقت جبران کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان تاکید کرد: حتی اگر از مسئولان ناراحت هم هستید ایران را رها نکنید این کشور امانت چند هزار ساله است، انشاالله بتوانیم روزهای خوبی را برای آینده کشور رقم بزنیم.

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

مهر نیوز

خبرگزاری مهر (MNA) از هجدهم اسفندماه سال ۸۱ فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده و پس از آن در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۸۲. متقارن با ۱۷ ربیع‌الاول، سالروز ولادت رسول گرامی اسلام (ص) به صورت آزمایشی بر روی شبکه اینترنت قرار گرفت. این خبرگزاری سوم تیرماه سال ۱۳۸۲ همزمان با روز اطلاع رسانی دینی فعالیت رسمی خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز کرد و بخش عربی «مهر» ۱۴ دی ماه همان سال، همزمان با میلاد با سعادت هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت فعالیت خود را در پیش گرفت. ۱) اداره کل اخبار داخلی: این اداره کل متشکل از «گروه‌های فرهنگ، هنر، سیاست، اقتصاد، جامعه، دین و اندیشه، حوزه و دانشگاه، دانش و فناوری، ورزش و عکس» است. ۲) اداره کل اخبار خارجی: اداره اخبار خارجی مهر در دو بخش فارسی شامل: «گروه‌های خبری آسیای شرقی و اقیانوسیه، آسیای غربی، اوراسیا، خاورمیانه و آفریقای شمالی، آفریقای مرکزی و جنوبی، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین و ایران در جهان» و بخش زبان‌های خارجی، شامل «عربی، انگلیسی، استانبولی، اردو و کردی» فعال است. ۳) اداره کل اخبار استان‌ها: خبرگزاری مهر با دارا بودن دفتر خبری در تمامی استان‌ها، اخبار استانی را در ۵ گروه منطقه‌ای در سطح کشور دسته بندی نموده است که شامل مناطق «شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز» است. ۴) اداره کل رسانه‌های نو: به منظور فعالیت مؤثر خبرگزاری مهر در فضای مجازی این اداره در بخش‌های «شبکه‌های اجتماعی، فیلم، اینفوگرافیک، رادیومهر و مجله مهر» به تولید محتوا می‌پردازد.فعالیت‌های بین المللی خبرگزاری مهر ۵ سال پس از تأسیس در سال ۲۰۰۷ به عنوان چهلمین عضو رسمی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه «اوآنا» در سیزدهمین نشست عمومی این اتحادیه پذیرفته شد. بعد از برگزاری بیست و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه آذر ماه سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) در جاکارتا اعضای این گروه ضمن بررسی مصوبات اجلاس سال گذشته (۲۰۰۶) تهران، درخواست عضویت خبرگزاری مهر را نیز مورد بررسی قرار دادند و موافقت خود را با پیوستن مهر به عنوان چهلمین عضو «اوآنا» اعلام کردند. خبرگزاری مهر توانست در همین مدت کوتاه نقشی فعال در آن سازمان و عرصه بین الملل ایفا کند. خبرگزاری مهر در سال ۲۰۰۹ میزبان سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین کمیته فنی اوآنا در تهران بوده‌است. خبرگزاری مهر در کنفرانس‌های مهم بین‌لمللی همچون: المپیک رسانه‌ها (چین ۲۰۰۹)، نشست سران اوآنا (کره جنوبی ۲۰۱۰)، چهاردهمین مجمع عمومی "اوآنا" (استانبول ۲۰۱۰)، سی و سومین نشست کمیته اجرایی و بیست و هفتمین نشست گروه فنی خبری اوآنا (مغولستان، اولانباتور ۲۰۱۱)، جشن پنجاهمین سال تأسیس اوآنا (بانکوک، تایلند ۲۰۱۲) دومین اجلاس جهانی رسانه‌ها (مسکو ۲۰۱۲) حضور فعال داشته و میهمان ویژه سومین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها (بوینس آیرس، آرژانتین ۲۰۱۰) بوده است. سی و هشتمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (فوریه ۲۰۱۵) سی و نهمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (نوامبر ۲۰۱۵) اجلاس جهانی اقتصادی قزاقستان (۲۰۱۶) اجلاس جهانی رسانه‌ای اقتصادی سن پترزبورگ، روسیه (۲۰۱۶) اجلاس رسانه‌ای جاده ابریشم چین (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به نمایشگاه صنعت حلال تایلند به دعوت رسمی دولت تایلند (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به دوره آموزشی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به دعوت رسمی خبرگزاری (۲۰۱۶) کنفرانس رسانه‌های اسلامی، اندونزی (۲۰۱۶) چهلمین نشست کمیته فنی و اجرایی و شانزدهمین اجلاس مجمع عمومی اوآنا، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) پنجمین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) این خبرگزاری مبتکر پرچم سازمان ۵۰ ساله خبرگزاری‌های آسیا-اقیانوسیه بوده و منتخب فعال‌ترین خبرگزاری این سازمان در سال ۲۰۱۰ بوده است.انتشارات رسانه مهر خبرگزاری مهر در سال ۱۳۹۰ مجوز انتشارات رسانه مهر را با هدف انتشار کتاب و آثار مکتوب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. کتاب‌هایی همچون "جای پای جلال" نوشته مهدی قزلی، "حرفه‌ای " نوشته مرتضی قاضی و "واژه نامه اصطلاحات مطبوعاتی فارسی –انگلیسی" از جمله آثار انتشار یافته این مجموعه است.ارتباط با رسانه‌های جهان نظر به حضور بین‌المللی و اثرگذاری، این خبرگزاری ۶ زبانه (فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی، اردو، کردی) به عنوان، مرجع قابل اعتمادی برای رسانه‌های معتبر دنیا تبدیل شده است. از این رو بسیاری از رسانه‌های خارجی ضمن اعلام آمادگی برای ایجاد دفاتر نمایندگی در منطقه مورد نظر برای تبادل اخبار و انعکاس وقایع مهم خبری دو کشور اقدام به امضا تفاهم نامه همکاری با خبرگزاری مهر کرده‌اند. خبرگزاری شینهوا (چین)، کیودو (ژاپن)، پی تی آی (هند)، تاس (روسیه)، اسپوتنیک (روسیه)، افه (اسپانیا)، برناما (مالزی)، پیرولی (گرجستان)، آکوپرس (رومانی)، یونهاپ (کره جنوبی)، پرنسا لاتینا (کوبا)، وی ان ای (ویتنام)، جیهان (ترکیه)، آنتارا (اندونزی)، ترند (آذربایجان)، نیوزیانا (زیمبابوه)، مونتسامه (مغولستان)، سانا (سوریه)، ای پی پی (پاکستان)، پی ان ای (فیلیپین) و آوا (افغانستان) برخی از خبرگزاری‌های طرف قرارداد با خبرگزاری مهر هستند.میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری مهر خود را متعهد به رعایت میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌ها می‌داند. با مهر به دنیا نگاه کنیم صاحب امتیاز: سازمان تبلیغات اسلامی مدیر عامل و مدیر مسئول: محمد مهدی رحمتی معاون خبر: محمدحسین معلم طاهری

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + چهارده =