با انواع آش شب یلدا و طرز تهیه آن‌ها آشنا شوید
بازدید 156
0

با انواع آش شب یلدا و طرز تهیه آن‌ها آشنا شوید

شب یلدا بهترین فرصت برای تهیه انواع دسر و غذای خوشمزه و سرو کردن آن‌ها با خانواده است. اگر برایتان سوال است که شب یلدا چی بپزم؟ می‌توانید علاوه‌بر غذاها و دسرهای مختلف انواع آش را تهیه کنید. شما می‌توانید بسته به ذائقه و محل سکونتتان آش‌های مختلفی تدارک ببینید. هر یک از این آش‌‌ها با مواد اولیه متفاوتی تهیه می‌شوند و برخی از آن‌ها آش سنتی منطقه مشخصی از کشورمان هستند. در طرز تهیه آش شب یلدا مانند آش شولی، آش اوماچو و آش لبو از لبو استفاده می‌شود. برای آشنایی بیشتر با انواع آش شب یلدا در این مقاله از دیجی‌کالا مگ همراه ما باشید.

فهرست محتوا

طرز تهیه آش انار شب یلدا
طرز تهیه آش کشک شب یلدا
طرز تهیه آش کدو
طرز تهیه خشیل آش مخصوص شب یلدا
طرز تهیه آش کلم برگ
طرز تهیه آش چغندر و اسفناج
طرز تهیه آش شولی
طرز تهیه آش اوماچو
طرز تهیه آش شیر ترکی (سوت آشی)
طرز تهیه آش لخشک

طرز تهیه آش انار شب یلدا

شب یلدا را در شیراز نمی‌توان بدون آش انار سپری کرد. این آش را علاوه‌بر شب یلدا می‌توان در تمام شب‌های پاییز و زمستان سرو کرد. آش انار شب یلدا همراه با گوشت قلقلی در عرض ۲ ساعت آماده می‌شود. در ادامه به مواد مورد نیاز برای تهیه این آش شب یلدا برای ۴ الی ۶ نفر نوشته شده است.

مواد اولیه آش انار شب یلدا

عنوانمقدار
پیاز بزرگ۲ عدد
آرد برنج یا برنج نیم‌دانه۲ پیمانه
آب۴ پیمانه
آب انار۳ پیمانه
رب انار۲ قاشق غذاخوری
لپه۱ پیمانه
سبزی آش۵۰۰ گرم
سیر۲ حبه
گوشت چرخ‌کرده۲۰۰ گرم
نمک و ادویهبه مقدار لازم

مراحل تهیه آش انار شب یلدا

  • لپه را در ظرفی خیس کنید. سپس در قابلمه‌ای مقداری آب ریخته و لپه را به آن اضافه کنید. برنج نیم‌دانه را به لپه اضافه کنید.
  • پس از کمی نرم شدن برنج سبزی آش را نیز به مواد درون قابلمه اضافه کنید تا بپزد. این مرحله نیم‌ساعت طول می‌کشد.
  • یک عدد پیاز را رنده کنید. سپس گوشت چرخ‌کرده، مقداری نمک و ادویه به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. گوشت را به شکل قلقلی‌های کوچک در بیاورید. قلقلی‌ها را در ظرفی چیده و ظرف را برای نیم‌ساعت الی یک ساعت درون یخچال قرار دهید.
  • گوشت‌ها را در مقداری روغن تفت دهید و سپس به مواد آش اضافه کنید.
  • پیاز و سیر را خرد کنید و تفت دهید. آن‌ها را نیز داخل قابلمه آش بریزید.
  • آب انار و رب انار را به آش اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید. پس از یک ساعت می‌توانید آش را سرو کنید. نوش جان!

برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه آش انار بدون گوشت

انار Fresh مقدار 1 کیلوگرم
انار Fresh مقدار ۱ کیلوگرم
۷۸,۰۰۰ تومان
مشاهده و خرید

گوشت چرخ کرده مخلوط گوساله و گوسفند  پویا پروتئین - 1کیلوگرم
گوشت چرخ کرده مخلوط گوساله و گوسفند پویا پروتئین – ۱کیلوگرم
مشاهده کالا

طرز تهیه آش کشک شب یلدا

آش کشک یکی از ساده‌ترین آش‌ها است که شما می‌توانید از آن به عنوان پیش‌غذا یا شام شب یلدا استفاده کنید. درست کردن این آش مخصوص شب یلدا به سه ساعت زمان نیاز دارد.

مواد لازم برای تهیه آش کشک شب یلدا

عنوانمقدار
نخود۱ پیمانه
لوبیا قرمز۱ پیمانه
لوبیا چیتی۱ پیمانه
عدس۲ پیمانه
سبزی آشنیم‌کیلوگرم
پیاز بزرگ۱ عدد
کشکبه میزان دلخواه
نعنابه میزان دلخواه

مراحل تهیه آش کشک شب یلدا

  • حبوبات را از شب قبل و در ظرف‌های جداگانه خیس کرده و هر دو ساعت یک‌بار آب آن‌ها را عوض کنید. سپس در قابلمه‌ای مقداری آب بریزید و حبوبات را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا مواد بپزند.
  • پس از نرم شدن حبوبات سبزی آش را به آن‌ها اضافه کنید.
  • مقداری آرد (حدود ۲ قاشق غذاخوری) را در آب حل کنید و به آش اضافه کنید تا آش شما لعاب بیشتری داشته باشد.
  • در نهایت رشته آش و کشک را به مواد درون قابلمه اضافه کنید.
  • پیازها را خرد کنید و تفت دهید. مقداری از آن را درون آش بریزید. آش شما آماده سرو است. آن را با پیاز داغ، نعنا داغ و مقداری کشک تزیین و سرو کنید. نوش جان!
لوبیا چیتی گلها -700 گرم
لوبیا چیتی گلها -۷۰۰ گرم
۱۳۰,۵۰۰ تومان
مشاهده و خرید

نخود کرمانشاهی 125 - 900 گرم
نخود کرمانشاهی ۱۲۵ – ۹۰۰ گرم
۱۲ %

۱۱۲,۰۰۰
۹۸,۵۶۰ تومان

مشاهده و خرید

طرز تهیه آش کشک برای شب یلدا

طرز تهیه آش کدو

کدو حلوایی جزو سبزیجات محبوب مازندرانی‌ها است. مازندرانی‌ها از این کدو در تهیه انواع آش، پلو و خورشت استفاده می‌کنند. آش کدو‌ حلوایی، آش مخصوص شب یلدا است که برای پخت به ۳ ساعت زمان نیاز دارد.

مواد لازم برای تهیه آش کدو

عنوانمقدار
عصاره گوشت۱ پیمانه
کدو حلوایی کوچک۱ عدد
نخود۱ پیمانه
گندم۱ پیمانه
جو پرکنصف پیمانه
آلو برغانبه تعداد دلخواه
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم

مراحل تهیه آش کدو

  • نخود و گندم را از شب قبل خیس کنید و سپس در قابلمه‌ای بپزید.
  • کدو حلوایی را همراه با مقدار کمی آب بپزید. آن را خرد یا میکس کنید و همراه با عصاره گوشت، نخود و گندم پخته در قابلمه‌ای بریزید.
  • آلوی برغان را در مقداری آب گرم خیس کنید. سپس به مواد درون قابلمه اضافه کنید.
  • پس از یک‌ربع آش کدوی شما آماده است. نوش جان!

طرز تهیه آش کدو حلوایی

طرز تهیه خشیل آش مخصوص شب یلدا

خشیل یکی از پیش‌غذاهای خوشمزه اردبیلی و چیزی شبیه به هَلیم است. مواد لازم برای تهیه این پیش‌غذا عبارت‌اند از:

عنوانمقدار
بلغور گندم۴ قاشق غذاخوری
آرد۴ قاشق غذاخوری
زردچوبه و نمکنصف قاشق چای‌خوری از هر کدام
آب۶ لیوان
شکر و دارچینبه مقدار لازم
کره یا روغن حیوانی یا روغن کرمانشاهی۵۰ گرم

مراحل تهیه خشیل

۱. بلغور گندم را یک ساعت در آب خیس کنید. سپس بلغور را همراه با ۳ لیوان آب و مقداری زردچوبه در قابلمه‌ای بریزید تا با حرارت متوسط بپزد. در این مرحله نباید درب قابلمه را روی آن قرار دهید.

۲. نیمی از کره یا روغن کرمانشاهی و حیوانی را به بلغور پخته شده اضافه کنید.

۳. سپس آرد را در ۲ لیوان آب سرد حل کنید و به بلغور پخته شده اضافه کنید. مواد را مدام هم بزنید تا آردها گوله نشوند. در این مرحله مقداری نمک به مواد درون قابلمه اضافه کنید.

۴. خشیل را درون ظرف‌های دلخواه خود بریزید و مخلوط شکر و دارچین را همراه با کره به مواد اضافه کنید. نوش جان!

برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه آش گوجه

طرز تهیه آش کلم برگ

آش کلم یکی از غذاهای محبوب آذری‌ها است که شما می‌توانید برای شب یلدا آن را آماده کنید. در تهیه این آش از کلم برگ سفید استفاده می‌شود. برای تهیه آش کلم برگ به ۳ ساعت زمان نیاز دارید. در ادامه به مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه این آش مخصوص شب یلدا برای دو نفر و طرز تهیه آن پرداخته‌ایم.

مواد لازم برای تهیه آش کلم برگ

عنوانمقدار
پیاز۲ عدد
کلم برگ کوچکنصف یک عدد
سبزی آش۱ پیمانه
نخودنصف پیمانه
بلغور گندمیک‌سوم پیمانه
ماست۲ قاشق غذاخوری
نمک۱ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه و زردچوبهنصف قاشق چای‌خوری

مراحل تهیه آش کلم برگ

  • نخود را از شب قبل در مقداری آب خیس کنید. سپس همراه با بلغور گندم، آب و نمک درون قابلمه‌ای بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا مواد بپزند.
  • بعد پیازها را خرد کنید و تفت دهید. مقداری زردچوبه و نعنا خشک به پیاز اضافه کنید و مجدد تفت دهید.
  • مقداری آب جوش را همراه با کلم و سبزی آش درون قابلمه‌ای دیگر بریزید تا خوب بپزند.
  • پس از پخته شدن کلم و سبزی، نخود و بلغور گندم را به آن اضافه کنید. درب قابلمه را بزنید. پس از نیم‌ساعت آش شما آماده است. می‌توانید آن را با ماست، پیاز داغ و نعنا داغ سرو کنید. نوش جان!

برای خوشمزه‌تر و مقوی‌تر شدن آش کلم می‌توانید از عصاره گوشت در تهیه این آش مخصوص شب یلدا استفاده کنید.

کلم سفید لوکوما - 700 گرم
کلم سفید لوکوما – ۷۰۰ گرم
مشاهده کالا

طرز تهیه آش چغندر و اسفناج

چغندر یکی از خوراکی‌های اصلی شب یلدا است. علاوه‌بر این که می‌توان چغندر را به شکل بخارپز استفاده کرد می‌توان از آن در تهیه انواع آش و دسر استفاده کرد. برای تهیه این آش مخصوص شب یلدا به ۲ ساعت زمان نیاز دارید.

مواد لازم برای تهیه آش چغندر و اسفناج

عنوانمقدار
چغندر بزرگ۱ عدد
عدسنصف پیمانه
برنج نیم‌دانهنصف پیمانه
اسفناج خام۲ پیمانه
نمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم
لوبیانصف پیمانه
ماشنصف پیمانه
رب اناربه مقدار دلخواه
پیاز۱ عدد

مراحل تهیه آش چغندر و اسفناج

۱. حبوبات را در ظرف‌های جدا و در آب ولرم خیس کنید. پیاز را خرد کنید و تفت دهید.

۲. اسفناج‌ها را بشویید و خرد کنید. چغندر را هم بشویید و به شکل مکعب‌های کوچک برش دهید. چغندر و اسفناج را با یکدیگر تفت دهید.

۳. حبوبات را بپزید. سپس برنج نیم‌دانه و دو لیوان آب جوش را به آن اضافه کنید.

۴. اسفناج و چغندر را به حبوبات پخته شده اضافه کنید. درب قابلمه را به صورت نیمه باز روی آن قرار دهید تا مواد بپزند. پس از جا افتادن مواد آش رب انار را به آن اضافه و آش را سرو کنید. نوش جان!

اسفناج برگی دکتر بیژن مقدار 160 گرم
اسفناج برگی دکتر بیژن مقدار ۱۶۰ گرم
مشاهده کالا

طرز تهیه آش شولی

شولی، آش مخصوص شهر کاشان است و در عرض ۲ ساعت آماده می‌شود. وجود مواد اولیه‌ای مانند چغندر به خوشمزه‌تر شدن این آش کمک می‌کند.

مواد لازم برای تهیه آش شولی

عنوانمقدار
سبزی (ترکیبی از اسفناج و شوید)۱.۵ کیلوگرم
چغندر متوسط۲ عدد
عدس۱ پیمانه
پیاز متوسط۳ عدد
آرد۱ پیمانه
سرکه۴ قاشق غذاخوری
نعنا خشک۲ قاشق غذاخوری
نمک۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه۱ قاشق چای‌خوری

مراحل تهیه آش شولی

  • چغندرها را بشویید و پوست آن‌ها را بگیرید. سپس با قسمت درشت آن‌ها را رنده کنید.
  • مقدار آب درون قابلمه‌ای بریزید و چغندرها را به آن اضافه کنید تا نیم‌پز شوند.
  • عدس را پاک کنید و بشویید. سبزی‌ها را نیز بشویید و خرد کنید. عدس و سبزی را به چغندرهای در حال پخت اضافه کنید.
  • پیازها را بشویید و خرد کنید. سپس آن‌ها را سرخ کنید. نعنا خشک و زردچوبه را به پیاز سرخ شده اضافه کنید. پس از تفت خوردن، نیمی از پیاز داغ را به مخلوط چغندر و عدس اضافه کنید.
  • ۴ الی ۵ لیوان را آب را آرام‌آرام به آرد اضافه کنید و خوب هم بزنید. آرد باید شبیه به دوغ شود. سپس مایع به دست آمده را به مواد درون قابلمه اضافه کنید. قبل از اضافه کردن آب مطمئن شوید عدس و سبزی پخته‌اند. مواد را مدام هم بزنید تا آرد گوله نشود.
  • نمک، پیاز داغ و سرکه را به مواد درون قابلمه اضافه کنید. پس از یک‌ربع الی ۲۰ دقیقه آش شولی شما آماده است. نوش جان!

طرز تهیه آش اوماچو

اوماچو یا شولی کرمانی آش خوشمزه و مقوی است. این آش معمولا در روزهای ابتدایی بهار یا شب یلدا سرو می‌شود. مدت زمان پخت آش اوماچو ۹۰ دقیقه است. بنابراین اگر برای پخت آش عجله دارید اوماچو انتخاب خوبی برای شما خواهد بود. در ادامه به مواد اولیه و طرز تهیه این آش شب یلدا برای دو نفر اشاره کرده‌ایم.

مواد لازم برای تهیه آش اوماچو

عنوانمقدار
اسفناجنیم‌کیلوگرم
آب لبو۱ لیوان
عدسنصف پیمانه
آرد سفیدیک‌چهارم پیمانه
پیاز۱ عدد
قره قروتمقداری
نعنا خشک۳ قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل قرمزبه مقدار لازم

مراحل تهیه آش اوماچو

  • اسفناج را بشویید و سپس خرد کنید. سپس اسفناج را همراه با ۱ لیوان آب لبو و ۴ لیوان آب در قابلمه‌ای بریزید تا بپزد.
  • عدس را پاک کنید و بشویید. سپس در قابلمه‌ای جدا و با مقداری آب آن را بپزید.
  • پس از ۲۰ دقیقه عدس بدون آب را به سبزی در حال پخت اضافه کنید. نمک، قره قروت و فلفل قرمز را نیز به مواد درون قابلمه اضافه کنید.
  • یک لیوان آب سرد را آرام‌آرام به آرد اضافه کنید تا گلوله‌گلوله نشود. پس از این که آرد شبیه به دوغ شد آن را نیز به مواد درون قابلمه اضافه کنید.
  • پیاز را بشویید. سپس آن را سرخ و خرد کنید. مقداری از آن را به آش در حال پخت اضافه کنید. پس از نیم‌ساعت آش شما آماده است. می‌توانید آن را با باقی‌مانده پیاز داغ تزیین کنید. نوش جان!

طرز تهیه آش شیر ترکی (سوت آشی)

آش شیر ترکی را می‌توانید در تمامی روزهای سال سرو کنید. این آش علاوه‌بر این که میان‌وعده خوشمزه‌ای است، می‌توان از آن به عنوان یک وعده غذایی کاملی است. برای پخت آش شیر ترکی به ۳ ساعت زمان نیاز دارید. در ادامه به مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه این آش شب یلدایی و مراحل تهیه آن اشاره کرده‌ایم.

مواد مورد نیاز برای تهیه آش شیر ترکی

عنوانمقدار
شیر۱ کیلوگرم
گندم بدون پوست۳۰۰ گرم
نخود۶۰ گرم
کشمش بی‌دانه و گردوبه مقدار دلخواه
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم

مراحل تهیه آش شیر ترکی

  • گندم و نخود را همراه با مقداری آب در ظرف‌ها جداگانه بریزید تا ۲۴ ساعت استراحت کنند. هر دو ساعت یک‌بار آب مواد را عوض کنید تا نفخ آن‌ها از بین برود.
  • نخود و گندم را در قابلمه‌ای ریخته و یک لیتر آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهیدو پس از به جوش آمدن آب، شعله آن را کم کنید.
  • پس از پخته شدن گندم و نخود نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. در این مرحله شیر را نیز به مواد اضافه کنید. مراقب باشید آش ته نگیرد یا سر نرود.
  • بعد از چند دقیقه آش شما آماده است. می‌توانید آن را با کشمش و گردو تزیین و سرو کنید.

طرز تهیه آش لخشک

اگر سری به استان خراسان زده باشید احتمالا آش لخشک را سرو کرده‌اید. این آش پرطرفدار در عرض ۲ ساعت آماده می‌شود و شما می‌توانید آن را برای مهمانی‌های شب یلدا تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه آش لخشک

عنوانمقدار
سبزی آش۴ پیمانه
رشته لخشک۱ پیمانه
عدسنصف پیمانه
بلغور گندم۱ پیمانه
پیاز متوسط۳ عدد
ماست سفت یا کشک۱ پیمانه
نعنا خشک۱ قاشق غذاخوری
سیر۳ حبه
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم

مراحل تهیه آش لخشک

  • عدس و بلغور گندم را از شب قبل خیس کنید. هر دو ساعت یک‌بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود.
  • سپس عدس و بلغور را در قابلمه‌های جداگانه بپزید.
  • پیاز و سیر را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی و برشته شوند.
  • پس از پخته شدن بلغور و عدس آن‌ها را در یک قابلمه بریزید. سبزی آش را نیز به مواد اضافه کنید.
  • با جا افتادن سبزی، رشته لخشک را به مواد اضافه کنید.
  • پس از ۲۰ دقیقه آش لخشک شما آماده است. نوش جان!

سخن آخر؛ با تهیه و سرو آش می‌توان شب سرد یلدا را زیباتر سپری کرد. برای همراه شدن با خانواده و عزیزان خود می‌توانید انواع آش مخصوص شب یلدا را تهیه کنید. برای تهیه برخی از این آش‌ها تنها داشتن مقداری حبوبات و سبزی آش کافی است. در این مقاله از دیجی‌کالا مگ آش مختلفی را به شما معرفی کردیم که شما بسته به ذائقه خود می‌توانید آن‌ها را در منزل تهیه کنید.

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

دیجی کالا مگ

دیجی‌کالا مگ یک رسانه‌ی آنلاین با موضوع فناوری و سبک زندگی مدرن است که در تابستان سال ۱۳۹۴ توسط وب‌سایت دیجی‌کالا ایجاد شد. تیمی از کارشناسان و افراد متخصص در حوزه‌های فناوری، بازی‌های کامپیوتری، فرهنگ‌ و هنر و سبک زندگی در دیجی‌کالا مگ دور هم آمده تا بهترین و کامل‌ترین مرجع اخبار و مقالات این حوزه‌ها را در اختیار کاربران قرار دهد. دیجی‌کالا مگ از دل دیجی‌کالا و پنجره‌ای رو به آینده است. دیجی‌کالا مگ از فناوری‌های پیش رو می‌گوید، از دانش فراسوی امروز و از سرگرمی‌هایی که می‌تواند سبک زندگی آینده‌ی ما را بسازد. اکنون، روح دیجی‌کالا را در کالبدی جدید قرار داده‌ایم. کالبدی که برای آگاه کردن مردم و راهنمایی آن‌ها به سوی افق‌های دوردست درست شده است. افق‌های دوردستی که زندگی مدرن، آن را می‌طلبد و همواره انسان‌های پیشگام به سوی آن رفته‌اند. فردا از این‌جا آغاز می‌شود. دیجی‌کالا مگ راهنمایی است برای آینده. آینده‌ای که در آن گجت‌های عجیب‌و‌غریب، خودروهای بدون راننده و پرینترهای سه‌بعدی به بخشی از سبک زندگی ما تبدیل شده‌اند؛ فردایی که در آن فضا دیگر آن‌قدر دور نیست و سرگرمی‌های آدم‌ها از مرزهای تخیل عبور کرده. دیجی‌کالا مگ دستورالعملی است برای روبرویی با پیچیدگی‌های آینده. فردا از این‌جا آغاز می‌شود و ما ادعا می‌کنیم، آن‌چه برای فردای‌تان می‌خواهید در دستان ماست. ما با نگاهی متفاوت و دوستانه، شما را در مسیر فردایی بهتر همراهی خواهیم کرد. حالا ما اینجاییم. آمده‌ایم فردا را آغاز کنیم. آمده‌ایم چشم‌انداز فردا را برای‌تان ترسیم کنیم. با دیجی‌کالا مگ فردای دنیای فناوری برای‌تان روشن‌تر می‌شود. فردا این‌جا آغاز می‌شود.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 + هشت =