طرز تهیه آش گندم سنتی برای مجالس و دورهمی
بازدید 89
0

طرز تهیه آش گندم سنتی برای مجالس و دورهمی

آش گندم یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که به دلیل سادگی، مقوی بودن و طعم دلپذیرش مورد علاقه بسیاری از افراد قرار گرفته است. این غذا از گندم، حبوبات و سبزیجات تهیه می‌شود و به دلیل وجود گندم، که منبعی غنی از فیبر و مواد مغذی بوده، بسیار مغذی و سالم است. در این مقاله با طرز تهیه آش گندم ۵ نقطه ایران آشنا می‌شوید.

فهرست محتوا

طرز تهیه آش گندم
    طرز تهیه آش گندم یزدی
    طرز تهیه آش گندم مشهدی
    طرز تهیه آش گندم کرمانشاهی 
    طرز تهیه آش گندم تبریز
    طرز تهیه آش گندم همدان

طرز تهیه آش گندم

با توجه به ارزش غدایی بالای این آش، ما در این مقاله تصمیم به آمورش آن گرفتیم. در ادامه شما را با طرز تهیه آش گندم شهرهای یزد، مشهد، کرمانشاه، تبریز و همدان آشنا می‌کنیم.

برای مطالعه بیشتر: آموزش آشپزی

طرز تهیه آش گندم یزدی

آش گندم یزدی به خاطر داشتن مواد اولیه مقوی برای کودکان بسیار توصیه می‌شود. مواد اولیه آش گندم ساده یزدی عبارت است از:

مواد اولیهمقدار
گوشت گوسفندی۳۰۰ گرم
دنبه۵۰ گرم
پیاز (برای پیاز داغ)۱ عدد درشت
نخود ۲ لیوان
لوبیا چیتی۱ لیوان
بلغور گندم۲ لیوان
عدس۱ لیوان 
ادویهبه مقدار کافی
روغنبه میزان لازم
قلوه گاه گوسفندی تنظیم بازار پویا پروتئین - 1 کیلوگرم
قلوه گاه گوسفندی تنظیم بازار پویا پروتئین – ۱ کیلوگرم
مشاهده کالا

طرز تهیه آش گندم یزدی

طرز تهیه آش گندم با گوشت یزدی از مراحل زیر تشکیل می‌شود:

  1.  آماده‌سازی مواد اولیه: حبوبات و غلات را پاک کرده و از شب قبل بخیسانید.
  2.  تفت دادن پیاز: پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید.
  3.  تفت دادن و پختن گوشت و دنبه: گوشت و دنبه را با پیاز و ادویه‌ها تفت دهید و سپس بپزید.
  4.  پختن نخود و لوبیا: نخود و لوبیا چیتی را جداگانه بپزید.
  5.  ریش‌ریش کردن گوشت: گوشت پخته را ریش‌ریش کرده و با دنبه بکوبید.
  6.  پختن عدس و بلغور: عدس و بلغور را در قابلمه حاوی عصاره گوشت بپزید.
  7.  ترکیب و پختن همه مواد: نخود، لوبیا، گوشت و سایر مواد را با هم پخته و جا بیندازید.
  8.  سرو کردن آش: آش گندم را در ظرف‌ها سرو کنید و در صورت تمایل با پیاز داغ و دارچین تزیین کنید.

طرز تهیه آش گندم یزدی

برای مطالعه بیشتر: آش دوغ محلی سرعین

طرز تهیه آش گندم مشهدی

آش گندم مشهدی را طبق این روش و با مواد اولیه تازه بپزید و از خوردن آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید. آش گندم مشهدی با مواد زیر درست می‌شود:

مواد لازممقدار
گندم۵ لیوان 
بلغور گندمنصف لیوان
برنج نیم دانهنصف لیوان
نخودنصف لیوان
لوبیا قرمز و سفیدنصف لیوان
عدس و ماشنصف لیوان
پیاز بزرگ۲ عدد
روغن به میزان لازم
دنده گوسفندی دو تیکه نیم کیلو
ادویه+پودر تخم گشنیزبه مقدار لازم
گندم پوست کنده همدل - 900 گرم
گندم پوست کنده همدل – ۹۰۰ گرم
۶۹,۰۰۰ تومان
مشاهده و خرید

طرز تهیه آش گندم مشهد

طرز تهیه آش گندم با گوشت مشهدی عبارت است از:

  1.  خیساندن حبوبات: حبوبات را تمیز کرده، شسته و چند ساعت بخیسانید.
  2.  آماده‌سازی پیاز: پیاز را نگینی خرد کرده و با زردچوبه در روغن تفت دهید.
  3.  آماده‌سازی گوشت یا مرغ: گوشت یا مرغ را تکه کرده و به پیازها اضافه کرده و تفت دهید.
  4.  تفت دادن حبوبات: حبوبات خیس‌خورده را اضافه کرده و تفت دهید.
  5.  پختن محتویات آش: آب جوش اضافه کرده، مواد را پخته و گوشت را ریش‌ریش کنید.
  6.  تنظیم چاشنی آش: با افزودن نمک، دارچین و فلفل چاشنی آش را تنظیم کنید و سرو کنید.

طرز تهیه آش گندم مشهدی

برای مطالعه بیشتر: آش ترخینه مقوی

طرز تهیه آش گندم کرمانشاهی 

آش گندم کرمانشاهی با داشتن نعناع خشک یک طعم تازه و البته لذیذ را به شما می‌دهد. مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه آش گندم کرمانشاهی عبارتند از:

مواد لازممقدار
گندم پوست کنده یا پوست دار۳ پیمانه 
نخود۱ پیمانه
لوبیا۱ پیمانه
کشک خشک محلی۱ پیمانه
پیاز بزرگ۲ عدد
نعنای خشک۲ قاشق غذاخوری 
ادویهبه مقدار لازم
کشک پاستوریزه کاله مقدار 250 گرم
کشک پاستوریزه کاله مقدار ۲۵۰ گرم
۵ %

۲۶,۵۰۰
۲۵,۱۷۰ تومان

مشاهده و خرید

طرز تهیه آش گندم ساده کرمانشاهی

طرز تهیه آش گندم ساده کرمانشاهی به شرح زیر است:

  1.  خیساندن مواد: مواد را شب قبل خیس کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود.
  2.  پختن گندم: گندم خیس‌خورده را با آب روی حرارت بگذارید تا بپزد و لعاب بیندازد.
  3.  پختن نخود و لوبیا: نخود و لوبیا را جداگانه بپزید و سپس به گندم اضافه کنید.
  4.  پختن عدس: عدس را جداگانه بپزید و سپس به آش اضافه کنید.
  5.  تفت دادن پیاز: پیاز را نگینی خرد کرده و با زردچوبه و نعنا داغ تفت دهید.
  6.  اضافه کردن پیاز و عدس: پیاز تفت داده و عدس پخته را به آش اضافه کنید و حرارت را کم کنید.
  7.  اضافه کردن کشک: نیم ساعت آخر کشک خشک خرد شده را به آش اضافه کنید و بگذارید جا بیفتد.
  8.  تنظیم نمک و سرو: نمک غذا را تنظیم کنید و آش را سرو کرده و با پیاز داغ تزئین کنید.

طرز تهیه آش گندم

طرز تهیه آش گندم تبریز

آش گندم تبریز را خیلی ساده و سریع می‌توانید درست کنید. به همین خاطر برای دورهمی‌های صبحانه و عصرانه مناسب است. مواد اولیه برای تهیه آش گندم تبریز عبارتند از:

مواد لازممقدار
بلغور گندم۲۰۰ گرم
کشک۲ پیمانه
لوبیا۵۰ گرم
نخود۵۰ گرم
عدس۵۰ گرم
پیاز تفت داده شدهنصف پیمانه
نعناع و سیر داغبه میزان لازم
ادویهبه مقدار لازم
سبزی آش خرد شده (جعفری- تره- گشنیز- اسفناج)۲۰۰ گرم
سبزی آش منجمد پمینا مقدار 400 گرم
سبزی آش منجمد پمینا مقدار ۴۰۰ گرم
۵ %

۵۷,۵۰۰
۵۴,۶۲۰ تومان

مشاهده و خرید

طرز تهیه آش گندم تبریز

  1.  خیساندن حبوبات: حبوبات را از روز قبل خیس کنید و آب آن را چند بار عوض کنید.
  2.  پختن لوبیا چیتی و نخود: لوبیا چیتی و نخود را با نمک بپزید.
  3.  خیساندن بلغور گندم: بلغور گندم را ۳-۴ ساعت قبل از پخت در آب جوش بخیسانید.
  4.  اضافه کردن بلغور و عدس: بلغور و عدس را به لوبیا و نخود پخته شده اضافه کنید.
  5.  تفت دادن زردچوبه: زردچوبه را در روغن تفت داده و به آش اضافه کنید.
  6.  افزودن سبزی‌ها: سبزی‌های خرد شده و فلفل را به آش اضافه کنید.
  7.  اضافه کردن کشک: کشک رقیق شده را بعد از پختن سبزی‌ها به آش اضافه کنید.
  8.  تزئین آش: آش را با سیر داغ، پیاز داغ، نعنا داغ و مقداری کشک تزئین کنید.

برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه آش جو

طرز تهیه آش گندم همدان

گندم همدان یکی از انواع غذاهای سنتی ایرانی است که در منطقه همدان بسیار محبوب است. در این غذا از گندم و گوشت استفاده می‌شود و طعم و عطر خاصی دارد. مواد لازم آش گندم با گوشت بدون سبزی همدان شامل:

مواد لازممقدار
گندم لیوان
گوشت گوسفند (با استخوان)۵۰۰ گرم
پیاز۱ عدد
ادویهبه مقدر لازم
روغنبه مقدر لازم
دارچین و زعفران (اختیاری)به مقدر لازم
روغن مایع آفتابگردان حاوی ویتامین دی و ای لادن - 2.7 کیلوگرم
روغن مایع آفتابگردان حاوی ویتامین دی و ای لادن – ۲.۷ کیلوگرم
۱۶۳,۱۰۰ تومان
مشاهده و خرید

طرز تهیه آش گندم همدان

برای تهیه این آش گندم بدون سبزی به صورت زیر عمل کنید:

  1. آماده‌سازی گندم: گندم را از شب قبل خیس کنید. این کار باعث می‌شود گندم سریع‌تر پخته شود.
  2. پخت گندم: گندم خیس‌خورده را در قابلمه‌ای بریزید و به آن آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا گندم کاملا بپزد. زمان پخت گندم بسته به نوع آن ممکن است بین ۲ تا ۳ ساعت طول بکشد. در صورت نیاز آب بیشتری اضافه کنید تا گندم کاملا نرم و له شود.
  3. پخت گوشت: در یک قابلمه دیگر، مقداری روغن بریزید و پیاز خرد شده را تفت دهید تا طلایی شود.
  4. گوشت گوسفندی را به پیاز اضافه کنید و با فلفل، زردچوبه و نمک مزه‌دار کنید. گوشت را به خوبی سرخ کنید تا رنگ آن تغییر کند. سپس مقداری آب به گوشت اضافه کنید و بگذارید گوشت به آرامی بپزد. این کار ممکن است حدود ۲ ساعت طول بکشد تا گوشت کاملاًنرم شود.
  5. ترکیب گندم و گوشت: بعد از پخته شدن گندم و گوشت، گوشت پخته‌شده را به گندم اضافه کنید. اگر تمایل دارید از زعفران یا دارچین برای طعم‌دهی بیشتر استفاده کنید، می‌توانید در این مرحله اضافه کنید. مخلوط گندم و گوشت را به خوبی هم بزنید و بگذارید تا همه مواد با هم ترکیب شوند و غذا جا بیفتد.
  6. سرو کردن: بعد از اینکه غذا کاملاً جا افتاد، آن را در ظرف سرو بکشید و با دارچین و زعفران تزئین کنید. این غذا را می‌توانید با نان یا به تنهایی میل کنید.

طرز تهیه آش گندم همدان

جمع‌بندی

آش گندم به عنوان یک غذای گرم و مقوی در فصول سرد سال، به خصوص در مراسم‌های مذهبی و سنتی مانند محرم و رمضان، جایگاه ویژه‌ای دارد. این ترکیب از طعم‌های طبیعی و ارزش غذایی بالا، آش گندم را به یک غذای محبوب و مورد پسند تبدیل کرده است. در این مقاله طرز تهیه آش گندم را یاد گرفتید.

سوالات متداول

۱. در تهیه آش گندم از چه نوع گندمی استفاده کنیم؟

برای تهیه این آش می‌توانید از گندم پوست‌کنده یا بلغور گندم استفاده کنید.

۲. چه سبزیجاتی در آش گندم استفاده می‌شود؟

جعفری، تره، گشنیز و اسفناج از جمله غذاهایی است که در آش گندم استفاده می‌شود.

۳. آش گندم را تا چند روز می‌توان در یخچال نگهداری کرد؟

آش گندم را می‌توانید حداکثر ۳ روز در یخچال نگهداری کنید.

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

دیجی کالا مگ

دیجی‌کالا مگ یک رسانه‌ی آنلاین با موضوع فناوری و سبک زندگی مدرن است که در تابستان سال ۱۳۹۴ توسط وب‌سایت دیجی‌کالا ایجاد شد. تیمی از کارشناسان و افراد متخصص در حوزه‌های فناوری، بازی‌های کامپیوتری، فرهنگ‌ و هنر و سبک زندگی در دیجی‌کالا مگ دور هم آمده تا بهترین و کامل‌ترین مرجع اخبار و مقالات این حوزه‌ها را در اختیار کاربران قرار دهد. دیجی‌کالا مگ از دل دیجی‌کالا و پنجره‌ای رو به آینده است. دیجی‌کالا مگ از فناوری‌های پیش رو می‌گوید، از دانش فراسوی امروز و از سرگرمی‌هایی که می‌تواند سبک زندگی آینده‌ی ما را بسازد. اکنون، روح دیجی‌کالا را در کالبدی جدید قرار داده‌ایم. کالبدی که برای آگاه کردن مردم و راهنمایی آن‌ها به سوی افق‌های دوردست درست شده است. افق‌های دوردستی که زندگی مدرن، آن را می‌طلبد و همواره انسان‌های پیشگام به سوی آن رفته‌اند. فردا از این‌جا آغاز می‌شود. دیجی‌کالا مگ راهنمایی است برای آینده. آینده‌ای که در آن گجت‌های عجیب‌و‌غریب، خودروهای بدون راننده و پرینترهای سه‌بعدی به بخشی از سبک زندگی ما تبدیل شده‌اند؛ فردایی که در آن فضا دیگر آن‌قدر دور نیست و سرگرمی‌های آدم‌ها از مرزهای تخیل عبور کرده. دیجی‌کالا مگ دستورالعملی است برای روبرویی با پیچیدگی‌های آینده. فردا از این‌جا آغاز می‌شود و ما ادعا می‌کنیم، آن‌چه برای فردای‌تان می‌خواهید در دستان ماست. ما با نگاهی متفاوت و دوستانه، شما را در مسیر فردایی بهتر همراهی خواهیم کرد. حالا ما اینجاییم. آمده‌ایم فردا را آغاز کنیم. آمده‌ایم چشم‌انداز فردا را برای‌تان ترسیم کنیم. با دیجی‌کالا مگ فردای دنیای فناوری برای‌تان روشن‌تر می‌شود. فردا این‌جا آغاز می‌شود.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 3 =