طرز تهیه سوپ گشنیز مرحله‌به‌مرحله
بازدید 60
0

طرز تهیه سوپ گشنیز مرحله‌به‌مرحله

سوپ گشنیز یکی از سوپ‌های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که در مناطق مختلف با روش‌های متفاوتی تهیه می‌شود. اصل این سوپ به تبریز برمی‌گردد و به‌صورت مجلسی و اصیل آن را با ماست می‌پزند. بنابراین اگر به‌دنبال یک سوپ لذیذ و در عین حال مقوی هستید، این مطلب از دیجی کالا مگ را از دست ندهید. به‌طور کلی گشنیز به دلیل خواصی که دارد، برای سرماخوردگی هم مفید است. به همین دلیل روش ساده تهیه سوپ گشنیز بدون ماست را هم توضیح می‌دهیم تا بتوانید یک سوپ گرم و زمستانی برای سرماخوردگی را به‌راحتی تهیه کنید.

سوپ گشنیز برای سرماخوردگی

به‌طور کلی سوپ گشنیز برای سرماخوردگی فایده‌های زیادی دارد. این خواص به خود گشنیز و سایر مواد تشکیل‌دهنده‌ این سوپ بر می‌گردد. چون حاوی ویتامین‌هایی مانند ویتامین C، ویتامین K و ویتامین A است. به‌دلیل وجود سبزیجات، منبع غنی فیبر محسوب می‌شود و هم‌چنین خواص ضد التهابی آن به بهبود التهاب‌های ناشی از سرماخوردگی در بدن کمک می‌کند. اگر به تهیه آش‌های زمستانی برای سرماخوردگی هم علاقه دارید، می‌توانید آش شوربا را امتحان کنید که فواید زیادی برای تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.

مواد لازم برای تهیه سوپ گشنیز ساده

مواد لازممقدار
گشنیز تازه ساطوری۱ لیوان
آب مرغ یا آب قلم یا آب گوشت۲ لیوان
جو پوست‌کنده۱ لیوان
هویج۱ عدد
سیب‌زمینی۱ عدد
پیاز۱ عدد
سیر۲ حبه
نمک و فلفلبه میزان لازم
روغن زیتونیک قاشق غذاخوری
گشنیز دکتر بیژن مقدار 130 گرم
گشنیز دکتر بیژن مقدار ۱۳۰ گرم
20 %

۵۰,۰۰۰
۴۰,۰۰۰ تومان

مشاهده و خرید

سیب زمینی Fresh مقدار 1 کیلوگرم
سیب زمینی Fresh مقدار ۱ کیلوگرم
۳۸,۷۰۰ تومان
مشاهده و خرید

 روغن زیتون فرابکر ورژن - 0.5 لیتر
روغن زیتون فرابکر ورژن – ۰.۵ لیتر
۴۹۹,۰۰۰ تومان
مشاهده و خرید

روش تهیه سوپ گشنیز برای سرماخوردگی

  • مقداری آب را در قابلمه بر روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید.
  • جو که از روز قبل خیس کرده‌اید را به‌همراه روغن زیتون به آن اضافه کنید تا پخته شود و به غلظت مناسب برسد.
  • آب مرغ، هویج و پیاز نگینی شده و سیر رنده شده را به‌همراه نمک و فلفل به قابلمه اضافه کنید.
  • سیب‌زمینی‌های نگینی شده را به‌همراه گشنیز ساطوری به محتویات سوپ اضافه کنید.
  • صبر کنید تا همه مواد پخته شوند و سوپ به غلظت برسد.
  • می‌توانید مقداری آبلیمو تازه پس از سرو سوپ به آن اضافه کنید.

سوپ گشنیز برای سرماخوردگی

سوپ گشنیز و جعفری

سوپ گشنیز و جعفری را می‌توانید هم با ماست و هم بدون ماست تهیه کنید. ماست جزو دستور اصلی پخت آن است. ولی اگر از خامه به‌جای ماست استفاده کنید هم، بافت نرم و طعم لذیذی پیدا می‌کند.

مواد لازم برای تهیه سوپ گشنیز و جعفری

مواد لازممقدار
جعفری و گشنیز خرد شده ساطوریهر کدام ۱ لیوان
جو پوست‌کنده یا جوپرکنصف لیوان
هویج۲ عدد
آب مرغ۲ لیوان
ماست۲ لیوان
نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم
سیربه میزان لازم
جو پرک خشکپاک - 900 گرم
جو پرک خشکپاک – ۹۰۰ گرم
۸۷,۰۰۰ تومان
مشاهده و خرید

جعفری دکتر بیژن مقدار 130 گرم
جعفری دکتر بیژن مقدار ۱۳۰ گرم
20 %

۵۰,۰۰۰
۴۰,۰۰۰ تومان

مشاهده و خرید

هویج Fresh مقدار 1 کیلوگرم
هویج Fresh مقدار ۱ کیلوگرم
15 %

۲۹,۰۰۰
۲۴,۶۰۰ تومان

مشاهده و خرید

روش تهیه سوپ گشنیز و جعفری

  • جوپرک‌ها را پس از شستن در مقداری آب گرم بریزید تا نرم شود.
  • جوپرک‌ها را به‌همراه آب مرغ و هویج نگینی در یک قابلمه آب بپزید. می‌توانید مانند سوپ جو یک سینه مرغ هم با پیاز و سیر به‌همراه ادویه‌ها پخته و پس از ریش‌ریش کردن به سوپتان اضافه کنید.
  • جعفری و گشنیز خرد شده ساطوری را به‌همراه سیر رنده شده، نمک و ادویه‌ها به قابلمه اضافه کنید تا خوب جا بیفتد.
  • شعله گاز را در حالت ملایم تنظیم کنید تا سوپ نجوشد یا آن را از روی حرارت بردارید. ماست را داخل یک ظرف با همزن به خوبی هم بزنید تا یکدست شود. سپس در حالی‌که آن را به سوپ اضافه می‌کنید، هم بزنید تا گلوله نشود.
  • پس از ۵ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. برای جایگزین کردن ماست با خامه هم کافی است در همین مرحله به‌جای ماست، یک و نیم لیوان خامه را با همزن یکدست کنید و با همین شرایط به سوپ اضافه کنید.

طرز تهیه سوپ گشنیز با ماست به‌صورت مجلسی

سوپ گشنیز با ماست در واقع همان دستور مجلسی و اصلی این سوپ تبریزی است. می‌توانید بنا به سلیقه خود از ماست ترش یا معمولی یا ماست پرچرب یا کم‌چرب استفاده کنید. علاوه‌بر این اگر به غذاهای ترش علاقه دارید، می‌توانید به جای ماست دوغ بریزید. طرز تهیه سوپ گشنیز با دوغ هم مشابه ماست است. با این تفاوت که به‌جای ماست در مرحله آخر دوغ را اضافه می‌کنید.

سوپ گشنیز با ماست

مواد لازم برای تهیه سوپ گشنیز با ماست

مواد لازممقدار
گشنیز خرد شده۱ لیوان
آب مرغ۲ لیوان
هویج۱ عدد
جو پوست‌کنده۱ پیمانه
ماست۳ لیوان
پیاز۱ عدد
سیر۲ حبه
نمک و فلفلبه میزان لازم
روغن مایعبه میزان لازم
ماست پرچرب سون کاله -2700 گرم 500 گرم رایگان
ماست پرچرب سون کاله -۲۷۰۰ گرم ۵۰۰ گرم رایگان
۱۶۹,۰۰۰ تومان
مشاهده و خرید

روغن آفتابگردان اویلا - 1350 گرم
روغن آفتابگردان اویلا – ۱۳۵۰ گرم
مشاهده کالا

روش تهیه سوپ گشنیز با ماست

  • پیاز نگینی شده را داخل یک قابلمه مناسب با کمی روغن تفت دهید. سپس جو خیس‌خورده را هم به آن اضافه کنید و برای مدت کوتاهی تفت دهید.
  • آب مرغ را به قابلمه اضافه کنید تا جو به‌خوبی بپزد.
  • هویج نگینی را هم به‌همراه نمک و فلفل به قابلمه اضافه کنید تا مواد کاملاً پخته شوند.
  • گشنیزهای خرد شده را هم به سوپ اضافه کنید تا به غلظت کافی برسد.
  • سیرهای رنده شده را در یک ظرف با ماست به‌خوبی مخلوط کنید تا یکدست شوند. اگر سوپ شما رقیق بود، می‌توانید در این مرحله یک قاشق غذاخوری آرد هم به ماست اضافه کنید.
  • شعله گاز را کم کنید یا قابلمه را از روی حرارت بردارید. ماست را کم‌کم به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا هم ماست به آرامی گرم شود و هم مواد کاملاً با هم ترکیب شوند.
  • می‌توانید برای ۵ دقیقه قابلمه را روی حرارت نگه دارید تا شروع به جوشیدن کند.

طرز تهیه آش شله قلمکار جا افتاده و رستورانی

طرز تهیه آش شله قلمکار جا افتاده و رستورانی

نکات تهیه سوپ گشنیز

  • برای تهیه این سوپ می‌توانید از گشنیز خشک هم استفاده کنید. ولی گشنیز تازه عطر و طعم بهتری به سوپ شما می‌دهد. بعلاوه خواص بیش‌تری برای سرماخوردگی دارد.
  • می‌توانید قبل از اضافه کردن ماست به قابلمه، یک ملاقه سوپ به آن اضافه و خوب مخلوط کنید. در این صورت ماست با مواد سوپ هم‌دما می‌شود و ماست حالت بریده‌بریده یا گلوله پیدا نمی‌کند.
  • اگر حس کردید سوپ شما رقیق است، می‌توانید به آن آرد اضافه کنید. ولی به‌طور کلی اگر جوپرک کاملاً بپزد و لعاب دهد، غلظت کافی به دست می‌آید.
  • اگر سوپ بیش از حد غلیظ و سفت شد، به آن آب جوش یا آب مرغ اضافه کنید.
  • می‌توانید به‌جای ماست، خامه یا دوغ از شیر هم استفاده کنید.
  • به‌جای جو یا جوپرک هم می‌توانید برنج را به‌عنوان کربوهیدرات سوپ جایگزین کنید.

سخن آخر؛ سوپ گشنیز به‌عنوان یک غذای سنتی و محلی طرفداران زیادی دارد. به‌طور کلی سوپ‌ها و آش‌ها غذاهای محبوب پاییز و زمستان هستند. به‌خصوص این غذا که به‌دلیل طعم متفاوت و خوشمزه می‌توانید آن را حتی در میهمانی‌ها هم سرو کنید.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

دیجی کالا مگ

دیجی‌کالا مگ یک رسانه‌ی آنلاین با موضوع فناوری و سبک زندگی مدرن است که در تابستان سال ۱۳۹۴ توسط وب‌سایت دیجی‌کالا ایجاد شد. تیمی از کارشناسان و افراد متخصص در حوزه‌های فناوری، بازی‌های کامپیوتری، فرهنگ‌ و هنر و سبک زندگی در دیجی‌کالا مگ دور هم آمده تا بهترین و کامل‌ترین مرجع اخبار و مقالات این حوزه‌ها را در اختیار کاربران قرار دهد. دیجی‌کالا مگ از دل دیجی‌کالا و پنجره‌ای رو به آینده است. دیجی‌کالا مگ از فناوری‌های پیش رو می‌گوید، از دانش فراسوی امروز و از سرگرمی‌هایی که می‌تواند سبک زندگی آینده‌ی ما را بسازد. اکنون، روح دیجی‌کالا را در کالبدی جدید قرار داده‌ایم. کالبدی که برای آگاه کردن مردم و راهنمایی آن‌ها به سوی افق‌های دوردست درست شده است. افق‌های دوردستی که زندگی مدرن، آن را می‌طلبد و همواره انسان‌های پیشگام به سوی آن رفته‌اند. فردا از این‌جا آغاز می‌شود. دیجی‌کالا مگ راهنمایی است برای آینده. آینده‌ای که در آن گجت‌های عجیب‌و‌غریب، خودروهای بدون راننده و پرینترهای سه‌بعدی به بخشی از سبک زندگی ما تبدیل شده‌اند؛ فردایی که در آن فضا دیگر آن‌قدر دور نیست و سرگرمی‌های آدم‌ها از مرزهای تخیل عبور کرده. دیجی‌کالا مگ دستورالعملی است برای روبرویی با پیچیدگی‌های آینده. فردا از این‌جا آغاز می‌شود و ما ادعا می‌کنیم، آن‌چه برای فردای‌تان می‌خواهید در دستان ماست. ما با نگاهی متفاوت و دوستانه، شما را در مسیر فردایی بهتر همراهی خواهیم کرد. حالا ما اینجاییم. آمده‌ایم فردا را آغاز کنیم. آمده‌ایم چشم‌انداز فردا را برای‌تان ترسیم کنیم. با دیجی‌کالا مگ فردای دنیای فناوری برای‌تان روشن‌تر می‌شود. فردا این‌جا آغاز می‌شود.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 5 =