چطور نخود آب خوشمزه و بدون گوشت آماده کنیم؟+ خواص نخود آب
بازدید 50
0

چطور نخود آب خوشمزه و بدون گوشت آماده کنیم؟+ خواص نخود آب

نخود آب غذا ساده و خوشمزه جنوبی است. این خوراک مغذی در فصل زمستان در سفرهای سنتی با گوشت و آب قلم سرو می‌شود. در زمان‌های قدیم نخود آب غذای خیابانی بود که در گاری‌های قدیمی کنار پارک‌های شهر فروخته می‌شد. نخود آب یکی از ساده‌ترین و خوشمزه‌ترین خوراک‌ها است که به درمان سرماخوردگی کمک می‌کند. اگر به طعم و مزه سوپ علاقه‌ای ندارید؛ اما هوس خوراک گرم کرده‌اید نخود آب را امتحان کنید. در این مطلب طرز تهیه نخود آب بازاری را آموزش می‌دهیم.

فهرست محتوا

طرز تهیه نخود آب
    مواد اولیه:
    مراحل تهیه نخود آب
خواص نخود آب
سخن پایانی

طرز تهیه نخود آب

نخود آب خوراکی ساده و مغذی است که به درمان سرماخوردگی کمک می‌کند. این غذا با ترکیب‌کردن نخود، بلغور گندم و پیاز آماده می‌شود. در این روش تهیه از آب قلم برای آماده‌کردن نخود آب استفاده نشده است؛ شما می‌توانید در مرحله اضافه‌کردن آب به قابلمه نخود، آب قلم را اضافه کنید. مدت‌زمان آماده‌شدن نخود آب با آب قلم ۹۰ تا ۶۰ دقیقه است؛ البته بهتر است قبل از آماده کردن نخود آب، نخود را از شب قبل در آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.

برای مطالعه بیشتر: خواص نخود

نخود Fresh وزن 900 گرم
نخود Fresh وزن ۹۰۰ گرم
مشاهده کالا

خیس کردن نخود در آب

مواد اولیه برای تهیه نخود آب:

این مقدار مواد اولیه برای تهیه نخود آب برای ۲ تا ۳ نفر مناسب است.

مواد اولیهمقدار لازم
نخود۲ پیمانه
بلغور گندم۳ قاشق غذا خوری
پیاز۱ عدد
سیر۲ حبه
آب جوشبه مقدار لازم
ادویه (نمک، زردچوبه و فلفل سیاه)به مقدار لازم

فوت‌وفن: اگر نخود را از شب قبل خیس نکرده‌اید، چند دقیقه آن را داخل آب بجوشانید و آبکش کنید. این کار تا حد زیادی نفخ نخود را از بین می‌برد.

نخود جستجو - 900 گرم
نخود جستجو – ۹۰۰ گرم
۱۲۰,۰۰۰ تومان
مشاهده و خرید

بلغور گندم همدل - 900 گرم
بلغور گندم همدل – ۹۰۰ گرم
۶۸,۸۰۰ تومان
مشاهده و خرید

برای مطالعه بیشتر: خواص عجیب آرد نخود

طرز تهیه نخود آب

مراحل تهیه نخود آب

۱.در مرحله اول تهیه نخود آب بازاری، پیاز را پوست بگیرید و آن را بشویید. پیاز را به‌صورت نگینی خرد کنید. یک تابه متوسط انتخاب کنید، مقداری روغن داخل آن بریزید. پیاز را داخل تابه تف دهید تا طلایی‌رنگ شده و بوی خامی آن گرفته شود.

۲.سیر را پوست بگیرید و با سیر له‌کن یا دنده‌های ریز رنده آن را له کنید. سیر له‌شده را به پیاز سرخ‌شده اضافه کنید. پس از تفت خوردن سیر، ادویه را به سیر و پیاز اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا سیر و پیاز، طعم ادویه را به خود بگیرد.

۳. نخودی که از قبل خیسانده‌اید و بلغور گندم را به تابه اضافه کنید و مواد را دوباره هم بزنید تا به‌خوبی مخلوط شوند.

فوت‌وفن: اضافه‌کردن بلغور گندم به نخود آب باعث غلیظ‌تر شدن آب آن می‌شود.

۴.در این مرحله مقداری آب به تابه اضافه کنید و اجازه دهید که نخودها به‌آرامی پخته و نرم شوند.

فوت‌وفن: اگر می‌خواهید که نخود آب شما با آب قلم پخته شود. آب قلم را در این مرحله به تابه اضافه کنید و حرارت تابه را روی ملایم قرار دهید. اجازه دهید که نخود پخته و نرم شود.

۵.در مرحله آخر، نخود آب را با آب‌لیمو تازه سرو کنید. شما می‌توانید این غذا خوشمزه را با نان یا به‌صورت آبگوشتی نوش جان کنید.

فوت‌وفن: در مرحله آخر قبل از سرو نخود آب، طعم غذا را امتحان کنید. اگر طعم آن دلخواه شما نبود با اضافه‌کردن نمک و فلفل سیاه چاشنی غذا را تنظیم کنید.

 شما می‌توانید در تهیه نخود آب از آب یا عصاره مرغ استفاده کنید. آب مرغ طعم آن را غنی‌تر و خوشمزه‌تر می‌کند.

برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه نخودپلو

خواص نخود آب

  • نخود آب سرشار از کلسیم است که به تقویت عضلات کمک می‌کند.
  • آهن موجود در نخود آب در کاهش کم‌خونی نقش مهمی دارد.
  • این غذا با فیبر زیادی که دارد از ایجاد یبوست پیشگیری می‌کند.
  • ویتامین موجود در این غذا به رفع خستگی کمک می‌کند.
  • مصرف این غذا برای سرماخوردگی مفید است.

برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه سالاد بلغور و نخود

سخن پایانی

نخود آب یک غذا ساده و مغذی است که با نخود و بلغور گندم آماده می‌شود. مدت‌زمان پخت این غذای خوشمزه با آب قلم ۶۰ تا۹۰ دقیقه است. نخود آب را با جعفری و آب لیمو تازه سرو کنید. اگر احساس خستگی می‌کنید؛ یک کاسه نخود آب گرم آماده کنید و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید.

 

سوالات متداول
۱. خواص نخود آب چیست؟
تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود ضعف جسمانی و افزایش انرژی از مهم‌ترین خواص نخود آب است.

۲. برای خوشمزه‌تر شدن نخود آب از چه ادویه‌هایی استفاده کنیم؟
برای خوشمزه‌تر شدن نخود آب می‌توانید از ادویه‌هایی مانند زردچوبه، پودر زیره، فلفل سیاه و مقداری دارچین استفاده کنید.

۳. ماندگاری نخود آب چقدر است؟
شما می‌توانید نخود آب را ۳ الی ۴ روز در یخچال نگهداری کنید.

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

دیجی کالا مگ

دیجی‌کالا مگ یک رسانه‌ی آنلاین با موضوع فناوری و سبک زندگی مدرن است که در تابستان سال ۱۳۹۴ توسط وب‌سایت دیجی‌کالا ایجاد شد. تیمی از کارشناسان و افراد متخصص در حوزه‌های فناوری، بازی‌های کامپیوتری، فرهنگ‌ و هنر و سبک زندگی در دیجی‌کالا مگ دور هم آمده تا بهترین و کامل‌ترین مرجع اخبار و مقالات این حوزه‌ها را در اختیار کاربران قرار دهد. دیجی‌کالا مگ از دل دیجی‌کالا و پنجره‌ای رو به آینده است. دیجی‌کالا مگ از فناوری‌های پیش رو می‌گوید، از دانش فراسوی امروز و از سرگرمی‌هایی که می‌تواند سبک زندگی آینده‌ی ما را بسازد. اکنون، روح دیجی‌کالا را در کالبدی جدید قرار داده‌ایم. کالبدی که برای آگاه کردن مردم و راهنمایی آن‌ها به سوی افق‌های دوردست درست شده است. افق‌های دوردستی که زندگی مدرن، آن را می‌طلبد و همواره انسان‌های پیشگام به سوی آن رفته‌اند. فردا از این‌جا آغاز می‌شود. دیجی‌کالا مگ راهنمایی است برای آینده. آینده‌ای که در آن گجت‌های عجیب‌و‌غریب، خودروهای بدون راننده و پرینترهای سه‌بعدی به بخشی از سبک زندگی ما تبدیل شده‌اند؛ فردایی که در آن فضا دیگر آن‌قدر دور نیست و سرگرمی‌های آدم‌ها از مرزهای تخیل عبور کرده. دیجی‌کالا مگ دستورالعملی است برای روبرویی با پیچیدگی‌های آینده. فردا از این‌جا آغاز می‌شود و ما ادعا می‌کنیم، آن‌چه برای فردای‌تان می‌خواهید در دستان ماست. ما با نگاهی متفاوت و دوستانه، شما را در مسیر فردایی بهتر همراهی خواهیم کرد. حالا ما اینجاییم. آمده‌ایم فردا را آغاز کنیم. آمده‌ایم چشم‌انداز فردا را برای‌تان ترسیم کنیم. با دیجی‌کالا مگ فردای دنیای فناوری برای‌تان روشن‌تر می‌شود. فردا این‌جا آغاز می‌شود.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × چهار =