در این نقطه از جغرافیا کله‌پاچه گوزن و شتر می‌خورند
بازدید 3
0

در این نقطه از جغرافیا کله‌پاچه گوزن و شتر می‌خورند

همشهری آنلاین – خدیجه نوروزی: کله‌پاچه یکی از معدود غذاهایی است که تقریباً در همه فرهنگ‌ها نسخه‌ای از آن پیدا می‌شود. خوردن سر و بخش‌های کم‌مصرف دام‌ها، ریشه در اقتصاد، شرایط سخت زندگی، کوچ‌نشینی و احترام به حیوان قربانی‌شده دارد. اما نکته جالب اینجاست که هر کشور، هم حیوان متفاوتی فارغ از حلال یا حرام بودن گوشت انتخاب می‌کند و هم دستور خاص خودش را دارد.

در این گزارش از ایران تا ایسلند، مکزیک، چین و آفریقا سفر می‌کنیم تا ببینیم کشورهای مختلف کله چه حیوانی را استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

چه غذاهایی در کشتی تایتانیک سرو می‌ شد؟ | منوی شام آخر قبل از غرق شدن + تصاویر جذاب از رستوران اشراف زادگان

در این نقطه از جغرافیا کله‌پاچه گوزن و شتر می‌خورند

ایران

در ایران، کله‌پاچه بیشتر با کله گوسفند پخته می‌شود. پاچه، بناگوش، زبان، مغز و چشم اجزای اصلی این غذا هستند. اصالت این غذا به دوره‌های قدیم شهری، کاروان‌سراها و فرهنگ تغذیه ایرانی‌ها برمی‌گردد.

ایرانی‌ها معمولاً کله‌پاچه را با نان سنگک، آب‌لیموی تازه و گاهی دارچین می‌خورند و کله‌پزهای قدیمی بخشی از فرهنگ کوچه‌بازاری ایران محسوب می‌شوند.

در این نقطه از جغرافیا کله‌پاچه گوزن و شتر می‌خورند

ترکیه

ترکیه یکی از نزدیک‌ترین کشورها به سنت ایرانی است.

در ترکیه از کله گوسفند و گاو استفاده می‌شود و سوپی به نام Kelle Paça Çorbası می‌پزند.

ترک‌ها معمولاً این غذا را سیرترش می‌کنند و با سرکه، سیر و فلفل قرمز سرو می‌کنند. مردم ترکیه این غذا را “رفع خستگی” و “تقویت‌کننده بدن” می‌دانند.

یونان

یونانی‌ها عاشق استفاده از کله حیوانات هستند، مخصوصاً کله بز.

در غذاهایی مثل پاستا از کله و پاچه بز و گوسفند استفاده می‌کنند.

این غذا اغلب برای درمان “خماری” شهرت دارد و رستوران‌های ۲۴ ساعته آن را می‌فروشند.

ایسلند

ایسلندی‌ها یکی از عجیب‌ترین روش‌های تهیه کله را دارند:

از کله گوسفند استفاده می‌کنند اما آن را دودی، خشک یا تخمیر می‌کنند!

یک غذای سنتی سوید( Svið ) معمولاً همراه با پوره شلغم سرو می‌شود و بخشی از جشن‌های ملی ایسلند به شمار می‌رود.

در برخی مناطق حتی چشم گوسفند را به عنوان یک غذای لوکس در مهمانی‌ها می‌خورند.

مکزیک

مکزیکی‌ها عاشق گوشت سر حیوان هستند، اما برخلاف ایران، از کله گاو و گاومیش استفاده می‌کنند.

در غذای معروف Barbacoa de Cabeza کله حیوان را داخل گودال می‌گذارند و چندین ساعت می‌پزند تا کاملاً نرم شود.

مکزیکی‌ها همچنین زبان و گونه گاو را داخل تاکو سرو می‌کنند.

چین

در برخی استان‌های چین، به‌ویژه سیچوان و گوانگ‌دونگ، مردم از کله خوک غذاهای مختلفی درست می‌کنند.

معروف‌ترین آنها Pig Head Meat است که گوشت سر خوک را بخارپز و سپس با ادویه‌های تند چینی مزه‌دار می‌کنند.

در چین، خوردن کله خوک نشانه “رفاه و فراوانی” است چون خوک نماد ثروت است.

در این نقطه از جغرافیا کله‌پاچه گوزن و شتر می‌خورند

فیلیپین

در فیلیپین از کله خوک و گاهی بز استفاده می‌شود.

غذای Dinakdakan از گونه‌ها، گوش‌ها و مغز تهیه می‌شود و با سس لیمو و سس سویا مزه‌دار می‌شود.

این غذا بیشتر شبیه یک پیش‌غذاست و در مهمانی‌ها سرو می‌شود.

مراکش

مراکشی‌ها در بازارهای سنتی خود یک غذای معروف دارند:

کله گوسفند و گاهی شتر که داخل تنورهای بزرگ پخته می‌شود.

کله شتر بیشتر در مناطق کویری رایج است؛ گوشتش دیرپزتر و پرچرب‌تر است.

این غذا معمولاً با ادویه‌های مراکشی مثل زیره، سماق و فلفل سرو می‌شود.

عربستان

در برخی مناطق عربستان، مخصوصاً بین قبایل بادیه‌نشین، کله شتر یک غذای ارزشمند است.

آن را در دیگ‌های بزرگ برای جشن‌ها می‌پزند و معمولاً همراه با برنج سرو می‌کنند.

کله گوسفند هم بسیار رایج است و شبیه ایران سرو می‌شود.

نروژ

در نروژ هم مثل ایسلند از کله گوسفند استفاده می‌کنند، اما پخت آن بسیار ساده‌تر است.

این غذا در گذشته غذای فقرا بود، اما امروز تبدیل به یک غذای لوکس و توریستی شده است.

بعضی نروژی‌ها مثل ایسلندی‌ها چشم را نیز می‌خورند.

آمریکا

در جنوب آمریکا، مخصوصاً لوئیزیانا و تگزاس، از کلهٔ خوک برای تهیه غذای Head Cheese استفاده می‌کنند.

این غذا شبیه یک ژله گوشتی است که از گونه و مغز و زبان درست می‌شود.

در رستوران‌های فانتزی نیز “گونه خوک” یک غذای گران‌قیمت محسوب می‌شود.

در این نقطه از جغرافیا کله‌پاچه گوزن و شتر می‌خورند

کله‌پاچه یک غذای جهانی است

کله‌پاچه غذایی جهانی است که در هر کشور شکل متفاوتی دارد—از نسخه یونانی که حکم «درمان خماری» دارد، تا کله‌پاچه شتر در مراکش، کله‌پاچه گوزن در کانادا، کله‌پاچه خوک در رومانی و نسخه محبوب گوسفند در ایران. با اینکه سلیقه‌ها متفاوت است، یک موضوع بین همه ملت‌ها مشترک است: کله‌پاچه غذایی بسیار مقوی و انرژی‌بخش است که در سخت‌ترین شرایط زندگی انسان‌ها را سیر و سرحال کرده است.

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

همشهری آنلاین

قرار است همشهری‌آنلاین شهری همیشه بیدار باشد و خدمات لازم را برای یک زندگی شهری در عرصه‌های خبر رسانی، اطلاع رسانی، آموزش و سرگرمی دنبال کند.همشهری‌آنلاین که نسخه آنلاین موسسه همشهری است از  دوم تیر ۱۳۸۵ فعالیت اینترنتی خود را آغاز کرده است و چندین بخش فعال دارد. این بخش‌ها در قالب ۲۴ در ۷ کار می‌کنند. این اصطلاح امروز در جهان سایبر یک عبارت رایج است: به روز شدن ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته. همشهری‌آنلاین با کوشش تیم سختکوشی که در اختیار دارد؛ به تدریج گسترش می‌یابد و در کانون این تغییرات گسترش‌جویانه؛ حرکت به سوی یک سایت تمام عیار سایبر نهفته است. همشهری‌آنلاین خواهد کوشید تا امکانات مبتنی بر کنش و واکنش دو سویه را در عرصه کاربری‌های الکترونیک به کار بگیرد و خصایص کاربری‌های به روز آنلاین را در کانون امکانات خود بنشاند. واحدهای این شهر همیشه بیدار که در متن جهان‌شهر اینترنت است، در سه سطح صفحه خانگی، صفحه مقوله و صفحه نهائی طراحی شده و براساس دات نت عمل می‌کند. اگرمی‌خواهید آخرین عناوین خبری همشهری‌آنلاین را به همراه چکیده‌ای از هرگزارش یا خبر دریافت کنید. با سرویس آر اس اس همشهری‌آنلاین می‌توان به راحتی و بدون نیاز به مشاهده روزانه سایت‌ از محتوا و به روز رسانی بخش‌های گوناگون همشهری‌آنلاین مطلع شد. هدف سرویس آر اس اس ارائه سریع اطلاعات و صرفه‌جویی در وقت کاربران است. در همین حال شما می‌توانید تازه‌ترین تحولات و گزارش‌ها و خبرهای مرتبط با خود وب سایت همشهری‌آنلاین را در بخش میز آنلاین ببینید. برای ارائه خدمات و محصولات خود در همشهری‌آنلاین هم به بخش تبلیغات بروید. تمامی حقوق و مسئولیت‌های همشهری آنلاین متوجه موسسه همشهری است. همشهری‌آنلاین نسخه آنلاین موسسه همشهری به صاحب امتیازی موسسه همشهری و به مدیر عاملی محسن مهدیان است. مدیر مسئول همشهری آنلاین: دانیال معمار سردبیر: اسماعیل سلطنت‌پور تحریریه همشهری آنلاین: فرزانه آئینی، فتانه احدی، نجمه احمدبیگی، محسن افشاری، پرستو افشاری، وجیهه امیرخانی، کامران بارنجی، فواد بدری، محمد بلبلی، پروانه بندپی، فاطمه بهرامی‌زاده، محمد بیاتی، زینب پورابوالحسن، مرضیه ثمره حسینی، ایرج جمشیدی، مجید جباری، رضا جوکار، امیرمحمد حسینی، معصومه حق‌جو، روناک حسینی، علی خوشتراش، علی درویش، محمد زارعی، سلمان زند، داوود سرخوش، پرنیان سلطانی، مسعود شایگان، ساسان شادمان منفرد، لیلا شریف، سهراب شمسی‌پور، مهدی شهرابی فراهانی، فرشاد شیرزادی، حامد صادقی، اصغر صوفی، فهیمه طباطبایی، رضا ظریفی، شقایق عرفی‌نژاد، مهدی علیپور، لاله غزالی، یکتا فراهانی، هانیه قرقچیان، زهرا کریمی، علیرضا کتابدار، علیرضا محمودی، عاطفه مرآتی، علی ملائکه، مریم موسی‌پور، آرش نهاوندی، خدیجه نورروزی، نیلوفر واشقانی، مریم ورشو، رضا یغمایی و ناصر یوسفی زنوز.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم گولت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + 7 =