با فرارسیدن روزهای پایان تابستان، بسیاری از خانمها مقدار زیادی بادمجان تهیه میکنند و آنها را برای مدت یک سال در فریزر نگهداری میکنند. بادمجان، منبعی غنی از مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم، مس و ویتامینهای B2، B1 و اسید فولیک است و میتوان از آن در تهیه انواع غذاها مانند حلیم بادمجان، دلمه بادمجان، یتیمچه و خورش بادمجان استفاده کرد. روشهای رایج برای طبخ بادمجان شامل پخت آب پز، کبابی و سرخ کردن میباشد و معمولاً برای افزایش مدت زمان نگهداری آنها در فریزر استفاده میشود.
روشهای فریز کردن و نگهداری بادمجان سرخ شده در فریزر:
یکی از روشهای موثر برای سرخ کردن بادمجان و کاهش جذب روغن در آن به صورت زیر است:
- روش اول:
پوست بادمجان را بگیرید و آنها را بشویید.
روی بادمجانها کمی نمک بپاشید یا آنها را در آب نمک قرار دهید.
پس از گذشت چند ساعت، بادمجانها را بشویید و پس از خشک شدن آنها را سرخ کنید.
این روشها میتوانند به شما کمک کنند تا بادمجانهای سرخ شده را به صورت مناسب در فریزر نگهداری کنید و از کیفیت و طعم آنها حفظ شود.
- روش دوم:
پوست بادمجان را بگیرید و آنها را بشویید و بگذارید خشک شوند، سپس برشهایی در آنها بزنید.
بادمجانها را در یک ماهیتابه قرار داده و کمی نمک و نصف استکان آب را روی آنها بریزید.
ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار داده و بادمجانها را پزید.
پس از کشیده شدن آب بادمجانها و هنگامی که آنها نرم شدهاند، یک یا دو قاشق روغن و مقداری زردچوبه را روی آنها بریزید و بگذارید سرخ شوند.
- روش سوم:
پوست بادمجان را بگیرید و آنها را بشویید.
بادمجانها را به تیکههای دلخواه برش بزنید و با مقدار کمی روغن، آب و نمک قرار دهید و به جوش بیاورید.
بادمجانها را درون آبکش میریزیم تا آب آنها خارج شود و سپس آنها را سرخ کنید.
این روشها میتوانند به شما کمک کنند تا بادمجانهای سرخ شده را به صورت مناسب در فریزر نگهداری کنید و از کیفیت و طعم آنها حفظ شود.
- روش چهارم:
پوست بادمجان را بگیرید و آنها را بشویید.
پس از اینکه آب بادمجانها رفت، روی آنها را با قلمو آشپزی روغن بمالید و آنها را درون یک سینی قرار دهید.
بادمجانها را ده دقیقه درون مایکروفر بگذارید تا سرخ شوند. برای رسیدن به رنگ طلایی، میتوانید از گریل استفاده کنید.
- روش پنجم:
پوست بادمجان را بگیرید و آنها را بشویید، سپس بگذارید خشک شوند.
مقداری روغن را درون یک ماهیتابه ریخته و صبر کنید تا داغ شود.
سپس بادمجانها را داخل روغن بچینید و درب ماهیتابه را بگذارید تا بادمجانها بخارپز و سرخ شوند.
این روشها نیز میتوانند به شما کمک کنند تا بادمجانهای سرخ شده را به صورت مناسب در فریزر نگهداری کرده و از کیفیت و طعم آنها لذت ببرید.
- روش ششم:
پوست بادمجان را بگیرید و آنها را بشویید.
سفیدهی تخم مرغ را بزنید.
بادمجانها را با دست یا فرچه در تخم مرغ آغشته کنید و سپس آنها را در روغن سرخ کنید.
- روش هفتم:
پوست بادمجان را بگیرید و آنها را بشویید.
بادمجانها را در ماست قرار داده و به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید.
سپس ماست را از روی بادمجانها پاک کنید و آنها را سرخ کنید.
- روش هشتم:
پوست بادمجان را بگیرید و آنها را بشویید.
بادمجانها را درون مایکروفر قرار داده و به مدت 3-5 دقیقه بگذارید تا آب آنها کشیده شود.
سپس بادمجانها را سرخ کنید. توجه کنید که در این روش بادمجانها به مقدار کمی روغن نیاز دارند.
روشهای بالا میتوانند به شما کمک کنند تا بادمجانهای سرخ شده با طعم و دستاورد متفاوت را تهیه کنید. از این روشها براساس سلیقه خود استفاده کنید و از نتیجه لذت ببرید.
بعد از سرخ کردن بادمجانها به روشهای بالا، اجازه دهید روغن اضافی آنها خارج شود. سپس پس از خنک شدن بادمجانها، آنها را جداگانه در یک سینی قرار دهید و روی سینی را با سلفون بپوشانید. سپس سینی را در فریزر قرار دهید تا بادمجانها یخ زده و به هم چسبیده نشوند. پس از دو ساعت، بادمجانها را بیرون بیاورید و آنها را در کیسههای زیپ دار قرار داده و هوای داخل کیسه را کاملاً بیرون کشیده و کیسه را ببندید. سپس کیسهها را در فریزر قرار دهید. با استفاده از این ترفند، پس از خروج بادمجانها از فریزر، آنها چسبیده نمیشوند و از حالت له در میآیند.
روش فریز کردن بادمجانهای کبابی شده و آبپز:
برای نگهداری بادمجانهای کبابی شده و آبپز شده در فریزر به مدت شش ماه، مراحل زیر را دنبال کنید:
پوست بادمجانها را تمیز کرده و آنها را به تکههای کوچک تقسیم کنید.
در یک قابلمه بزرگ، مقداری آب و کمی آب لیمو (نصف فنجان آب لیمو برای هر چهار لیتر آب) بریزید.
در یک کاسه بزرگ، آب و یخ بریزید.
آب و آب لیمو را به جوش بیاورید و سپس بادمجانها را داخل آب جوشانده شده بریزید. به مدت پنج دقیقه در آب جوشانده نگه دارید.
بادمجانها را بازیابی کنید و پنج دقیقه داخل کاسه حاوی آب یخ قرار دهید تا سریعاً سرد شوند.
پس از اینکه آب از بادمجانها رفته و آنها کاملاً خشک و سرد شدند، آنها را داخل کیسههای پلاستیکی قرار داده و در فریزر منجمد کنید.
با اجرای این مراحل، میتوانید بادمجانهای کبابی شده و آبپز شده را به مدت طولانی در فریزر نگهداری کنید و پس از استفاده آنها را بدون چسبیدگی یا خرابی لذت ببرید.
روش نگهداری بادمجانهای کبابی شده در فریزر:
ابتدا، بادمجانها را به صورت کبابی درست کنید.
با استفاده از چاقو، چند برش کوچک روی بادمجانها بزنید و آنها را روی شعله پخش کنید. بادمجانها را در حرارت متوسط گاز قرار دهید.
میتوانید برای کباب کردن بادمجانها از فر نیز استفاده کنید یا آنها را روی سیخ بزنید و روی آتش قرار دهید.
در هنگام کباب کردن، بادمجانها را مرتباً برگردانید تا بهطور یکنواخت کباب شوند و بادمجانها نرم شوند.
پس از خنک شدن بادمجانها، پوست آنها را بکنید. برای جدا کردن آسانتر پوست بادمجانهای کبابی، آنها را زیر آب سرد قرار داده و سپس پوستشان را بکنید.
سپس بادمجانهای بدون پوست را بهصورت کاملاً ساطوری برش دهید.
با اجرای این مراحل، میتوانید بادمجانهای کبابی شده را در فریزر نگهداری کرده و پس از استفاده، از آنها لذت ببرید.
روش ساده نگهداری بادمجان ساطوری شده در فریزر:
بادمجانهای ساطوری شده را به اندازه هر وعده مصرفی در کیسههای فریزر قرار دهید.
کیسهها را در فریزر قرار دهید و در دمای مناسب فریزر نگهداری کنید.
نکات مهم:
بهتر است همیشه به مقدار کمی بادمجان خریداری کنید تا نیازی به نگهداری در فریزر نداشته باشید. زیرا خاصیت بادمجان در فریزر کمتر از بادمجان تازه میباشد.
با اجرای این روش ساده، میتوانید بادمجانهای ساطوری شده را در فریزر نگهداری کنید و آنها را به صورت تقسیمبندیشده برای وعدههای غذایی مختلف استفاده کنید.
نظرات کاربران