شکرپلوی شیرازی؛ عطرِ طلایی زعفران در شب یلدا
بازدید 13
0

شکرپلوی شیرازی؛ عطرِ طلایی زعفران در شب یلدا

همشهری آنلاین – خدیجه نوروزی: شکرپلوی شیرازی یکی از خوش‌عطرترین و اصیل‌ترین غذاهای شهر شعر و بهار نارنج است. قدیمی‌ها این پلو را در مهمانی‌های بزرگ و مخصوصاً شب یلدا می‌پختند تا شیرینی‌اش برکت و فراوانی سال آینده را به خانه بیاورد.

بیایید قدم‌به‌قدم با حوصله آماده‌اش کنیم.

بیشتر بخوانید:

کوفته انار و گردو ؛ طعم اصیل پاییزی مخصوص شب بلند یلدا

شکرپلوی شیرازی؛ عطرِ طلایی زعفران در شب یلدا

مواد لازم

• برنج: ۸ لیوان (۲ کیلو)
• شکر: ۶ پیمانه (حدود ۱۴۰۰ گرم)
• خلال بادام: ۲ پیمانه
• خلال پسته: ۱ پیمانه
• خلال پرتقال: ۱ پیمانه
• گلاب: به میزان لازم
• زعفران: ۲ گرم
• روغن: ۱ پیمانه
• کره: حدود ۵۰–۷۰ گرم برای تفت خلال‌ها

طرز تهیه

۱. درست کردن شربت شکر

در یک قابلمه متوسط، شکر، یک پیمانه آب و نصف پیمانه روغن را بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.

مرتب هم بزنید تا شکر کامل حل شود.

نکته مهم:

قبل از اینکه آب بجوشد، زعفران دم‌کرده را اضافه کنید تا عطر و رنگش زنده بماند و نسوزد.

قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

شکرپلوی شیرازی؛ عطرِ طلایی زعفران در شب یلدا

۲. آماده‌سازی برنج

در قابلمه‌ای دیگر آب را به جوش بیاورید. کمی نمک و مقدار خیلی کمی روغن اضافه کنید (چون پلو شیرین است).

برنج خیسانده‌شده را داخل آب بریزید و اجازه دهید کمی زنده‌تر از حالت معمول بپزد، چون قرار است در شربت هم ادامه پخت داشته باشد.

وقتی برنج را آبکش کردید، شربت شکر را به آن اضافه کنید و خیلی آرام مخلوط کنید تا دانه‌ها نشکند و هیچ دانه سفید برنج باقی نماند.

۳. دم‌کردن شکرپلو

کف قابلمه‌ای که برای دم‌کردن آماده کرده‌اید کمی روغن بریزید.

با کفگیر سوراخ‌دار برنج را آرام داخل قابلمه بریزید تا شربت اضافی ته‌نشین نشود و ته‌دیگ نسوزد.

بعد از اینکه برنج را ریختید، شیره‌ای که ته ظرف مانده را در سه مرحله و هر بار مقدار کمی روی برنج در حال دم‌کشیدن بریزید.

این کار باعث می‌شود پلو:

• شیرینی یکنواخت پیدا کند؛

• ته نگیرد؛

• ته‌دیگ قشنگ و طلایی شود؛

شعله‌پخش‌کن بگذارید و اجازه دهید کاملاً دم بکشد.

شکرپلوی شیرازی؛ عطرِ طلایی زعفران در شب یلدا

شکرپلوی شیرازی؛ عطرِ طلایی زعفران در شب یلدا

۴. آماده‌سازی تزیین روی پلو

در یک ماهیتابه کمی کره بریزید.

خلال بادام، پسته و خلال پرتقال را کمی تفتت دهید.

یک قاشق گلاب اضافه کنید تا عطرشان پخش شود.

۵. سرو نهایی

برنج دم‌کشیده را در دیس بکشید.

روی آن را با مخلوط خلال‌های طلایی و معطر تزئین کنید.

این پلو معمولاً با خورشت قیمه مجلسی سرو می‌شود؛ پس اگر قصد دارید کاملش کنید، اول قیمه را بار بگذارید و بعد سراغ دم کردن برینج بروید.

چرا شکرپلو برای شب یلدا؟

در فرهنگ قدیم شیراز، شکرپلو نماد:

• شیرینی روزهای آینده

• فراوانی رزق و روزی

• گرمای جمع خانواده در بلندترین شب سال

بود و درست‌کردنش در شب یلدا نشانه خوش‌یمنی به حساب می‌آمد. عطر زعفران و گلاب و شیرینی ملایمش همیشه سفره یلدایی را خاص‌تر می‌کرده.

شکرپلوی شیرازی؛ عطرِ طلایی زعفران در شب یلدا

شکرپلوی شیرازی؛ عطرِ طلایی زعفران در شب یلدا

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

همشهری آنلاین

قرار است همشهری‌آنلاین شهری همیشه بیدار باشد و خدمات لازم را برای یک زندگی شهری در عرصه‌های خبر رسانی، اطلاع رسانی، آموزش و سرگرمی دنبال کند.همشهری‌آنلاین که نسخه آنلاین موسسه همشهری است از  دوم تیر ۱۳۸۵ فعالیت اینترنتی خود را آغاز کرده است و چندین بخش فعال دارد. این بخش‌ها در قالب ۲۴ در ۷ کار می‌کنند. این اصطلاح امروز در جهان سایبر یک عبارت رایج است: به روز شدن ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته. همشهری‌آنلاین با کوشش تیم سختکوشی که در اختیار دارد؛ به تدریج گسترش می‌یابد و در کانون این تغییرات گسترش‌جویانه؛ حرکت به سوی یک سایت تمام عیار سایبر نهفته است. همشهری‌آنلاین خواهد کوشید تا امکانات مبتنی بر کنش و واکنش دو سویه را در عرصه کاربری‌های الکترونیک به کار بگیرد و خصایص کاربری‌های به روز آنلاین را در کانون امکانات خود بنشاند. واحدهای این شهر همیشه بیدار که در متن جهان‌شهر اینترنت است، در سه سطح صفحه خانگی، صفحه مقوله و صفحه نهائی طراحی شده و براساس دات نت عمل می‌کند. اگرمی‌خواهید آخرین عناوین خبری همشهری‌آنلاین را به همراه چکیده‌ای از هرگزارش یا خبر دریافت کنید. با سرویس آر اس اس همشهری‌آنلاین می‌توان به راحتی و بدون نیاز به مشاهده روزانه سایت‌ از محتوا و به روز رسانی بخش‌های گوناگون همشهری‌آنلاین مطلع شد. هدف سرویس آر اس اس ارائه سریع اطلاعات و صرفه‌جویی در وقت کاربران است. در همین حال شما می‌توانید تازه‌ترین تحولات و گزارش‌ها و خبرهای مرتبط با خود وب سایت همشهری‌آنلاین را در بخش میز آنلاین ببینید. برای ارائه خدمات و محصولات خود در همشهری‌آنلاین هم به بخش تبلیغات بروید. تمامی حقوق و مسئولیت‌های همشهری آنلاین متوجه موسسه همشهری است. همشهری‌آنلاین نسخه آنلاین موسسه همشهری به صاحب امتیازی موسسه همشهری و به مدیر عاملی محسن مهدیان است. مدیر مسئول همشهری آنلاین: دانیال معمار سردبیر: اسماعیل سلطنت‌پور تحریریه همشهری آنلاین: فرزانه آئینی، فتانه احدی، نجمه احمدبیگی، محسن افشاری، پرستو افشاری، وجیهه امیرخانی، کامران بارنجی، فواد بدری، محمد بلبلی، پروانه بندپی، فاطمه بهرامی‌زاده، محمد بیاتی، زینب پورابوالحسن، مرضیه ثمره حسینی، ایرج جمشیدی، مجید جباری، رضا جوکار، امیرمحمد حسینی، معصومه حق‌جو، روناک حسینی، علی خوشتراش، علی درویش، محمد زارعی، سلمان زند، داوود سرخوش، پرنیان سلطانی، مسعود شایگان، ساسان شادمان منفرد، لیلا شریف، سهراب شمسی‌پور، مهدی شهرابی فراهانی، فرشاد شیرزادی، حامد صادقی، اصغر صوفی، فهیمه طباطبایی، رضا ظریفی، شقایق عرفی‌نژاد، مهدی علیپور، لاله غزالی، یکتا فراهانی، هانیه قرقچیان، زهرا کریمی، علیرضا کتابدار، علیرضا محمودی، عاطفه مرآتی، علی ملائکه، مریم موسی‌پور، آرش نهاوندی، خدیجه نورروزی، نیلوفر واشقانی، مریم ورشو، رضا یغمایی و ناصر یوسفی زنوز.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم گولت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + بیست =