نان داغ یا نان فریزری؟ | پشت‌پرده علمی یک انتخاب روزمره در آشپزخانه ایرانی
بازدید 6
0

نان داغ یا نان فریزری؟ | پشت‌پرده علمی یک انتخاب روزمره در آشپزخانه ایرانی

همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: در فصل سرما که مصرف نان بیشتر می‌شود، دانستن تفاوت‌های علمی این دو نوع نان می‌تواند هم به سلامت خانواده کمک کند و هم کیفیت غذا را بالا ببرد.

بیشتر بخوانید:

کدام سبزی غذا را واقعا خوش‌عطر می‌کند؟ ؛ ترکیب سبزی ها در ۵ غذای اصیل ایرانی

نان تازه و داغ؛ چرا این‌قدر خوش‌خوراک است؟

نان داغ یا نان فریزری؟ | پشت‌پرده علمی یک انتخاب روزمره در آشپزخانه ایرانی

نان تازه، به‌ویژه وقتی هنوز گرم است، ساختار نشاسته‌ای فعال‌تری دارد. نشاسته موجود در آرد، هنگام پخت ژلاتینه می‌شود؛ یعنی آب جذب می‌کند و بافت نرم و کش‌دار ایجاد می‌کند.

در نتیجه به لحاظ علمی:

هضم نان تازه برای بسیاری از افراد سریع‌تر است.

بافت نرم‌تر باعث جویدن کمتر و لذت بیشتر می‌شود.

عطر نان داغ، ترشح بزاق و آنزیم‌های گوارشی را افزایش می‌دهد.

اما یک نکته مهم وجود دارد:

نان کاملاً داغ (بلافاصله بعد از پخت) برای معده‌های حساس می‌تواند باعث نفخ و دل‌درد شود، چون فرآیند سرد شدن و تثبیت نشاسته هنوز کامل نشده است.

نان سردشده و فریزری؛ متهم یا ناجی؟

برخلاف تصور عمومی، نان فریزری همیشه «بد» نیست. وقتی نان سرد یا منجمد می‌شود، بخشی از نشاسته آن وارد فرآیندی به نام Retrogradation (بازآرایی نشاسته) می‌شود.

این یعنی چه؟

یعنی بخشی از نشاسته به «نشاسته مقاوم» تبدیل می‌شود.

این نوع نشاسته دیرتر هضم می‌شود

قند خون را آهسته‌تر بالا می‌برد

به همین دلیل، برخی متخصصان تغذیه می‌گویند:

نان سردشده یا فریزری، اگر درست مصرف شود، برای افراد دیابتی یا کسانی که رژیم دارند، انتخاب بهتری است.

چرا نان فریزری گاهی سفت و بی‌مزه می‌شود؟

نان داغ یا نان فریزری؟ | پشت‌پرده علمی یک انتخاب روزمره در آشپزخانه ایرانی

مشکل اصلی نان فریزری، روش فریز و یخ‌زدایی است، نه خود فریز شدن.

اشتباهات رایج:

فریز کردن نان داغ

تماس مستقیم با هوا (بدون بسته‌بندی مناسب)

یخ‌زدایی در دمای محیط برای مدت طولانی

این موارد باعث:

از دست رفتن رطوبت

سفت شدن بافت

و طعم کهنه و بی‌روح آن می شود.

بهترین روش فریز کردن نان

نان را کاملاً خنک کنید

در اندازه مصرفی بسته‌بندی کنید

از کیسه ضخیم یا زیپ‌لاک استفاده کنید

حداکثر تا ۱ ماه در فریزر نگه دارید

برای مصرف:

بهترین روش: گرم‌کردن سریع در تابه یا فر

بدترین روش: رها کردن طولانی روی کابینت

انتخاب درست کدام است؟

در مهمانی و غذای سنتی نان تازه، کمی ولرم باشد بهتر است.

برای مصرف روزانه و کنترل قند نان فریزری گرم‌شده خوب است.

معده حساس نان تازه ولی نه داغ.

صرفه‌جویی و مدیریت زمان نان فریزری اصولی است.

نان داغ یا نان فریزری؟ | پشت‌پرده علمی یک انتخاب روزمره در آشپزخانه ایرانی

علم می‌گوید تعادل

نان تازه داغ، حس زندگی می‌دهد.

نان فریزری درست، سلامت می‌دهد.

در فصل سرما که نان پای ثابت صبحانه و شام است، بهتر است به‌جای حذف یا افراط، روش مصرف را اصلاح کنیم.

گاهی انتخاب هوشمندانه، نه تازه است نه یخ‌زده ؛ بلکه مصرف درست و بجاست.

نان داغ یا نان فریزری؟ | پشت‌پرده علمی یک انتخاب روزمره در آشپزخانه ایرانی

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

همشهری آنلاین

قرار است همشهری‌آنلاین شهری همیشه بیدار باشد و خدمات لازم را برای یک زندگی شهری در عرصه‌های خبر رسانی، اطلاع رسانی، آموزش و سرگرمی دنبال کند. همشهری‌آنلاین که نسخه آنلاین موسسه همشهری است از  دوم تیر ۱۳۸۵ فعالیت اینترنتی خود را آغاز کرده است و چندین بخش فعال دارد. این بخش‌ها در قالب ۲۴ در ۷ کار می‌کنند. این اصطلاح امروز در جهان سایبر یک عبارت رایج است: به روز شدن ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته. همشهری‌آنلاین با کوشش تیم سختکوشی که در اختیار دارد؛ به تدریج گسترش می‌یابد و در کانون این تغییرات گسترش‌جویانه؛ حرکت به سوی یک سایت تمام عیار سایبر نهفته است. همشهری‌آنلاین خواهد کوشید تا امکانات مبتنی بر کنش و واکنش دو سویه را در عرصه کاربری‌های الکترونیک به کار بگیرد و خصایص کاربری‌های به روز آنلاین را در کانون امکانات خود بنشاند. واحدهای این شهر همیشه بیدار که در متن جهان‌شهر اینترنت است، در سه سطح صفحه خانگی، صفحه مقوله و صفحه نهائی طراحی شده و براساس دات نت عمل می‌کند. اگرمی‌خواهید آخرین عناوین خبری همشهری‌آنلاین را به همراه چکیده‌ای از هرگزارش یا خبر دریافت کنید. با سرویس آر اس اس همشهری‌آنلاین می‌توان به راحتی و بدون نیاز به مشاهده روزانه سایت‌ از محتوا و به روز رسانی بخش‌های گوناگون همشهری‌آنلاین مطلع شد. هدف سرویس آر اس اس ارائه سریع اطلاعات و صرفه‌جویی در وقت کاربران است. در همین حال شما می‌توانید تازه‌ترین تحولات و گزارش‌ها و خبرهای مرتبط با خود وب سایت همشهری‌آنلاین را در بخش میز آنلاین ببینید. برای ارائه خدمات و محصولات خود در همشهری‌آنلاین هم به بخش تبلیغات بروید. تمامی حقوق و مسئولیت‌های همشهری آنلاین متوجه موسسه همشهری است. همشهری‌آنلاین نسخه آنلاین موسسه همشهری به صاحب امتیازی موسسه همشهری و به مدیر عاملی محسن مهدیان است. مدیر مسئول همشهری آنلاین: دانیال معمار سردبیر: اسماعیل سلطنت‌پور تحریریه همشهری آنلاین: فرزانه آئینی، فتانه احدی، نجمه احمدبیگی، محسن افشاری، پرستو افشاری، وجیهه امیرخانی، کامران بارنجی، فواد بدری، محمد بلبلی، پروانه بندپی، فاطمه بهرامی‌زاده، محمد بیاتی، زینب پورابوالحسن، مرضیه ثمره حسینی، ایرج جمشیدی، مجید جباری، رضا جوکار، امیرمحمد حسینی، معصومه حق‌جو، روناک حسینی، علی خوشتراش، علی درویش، محمد زارعی، سلمان زند، داوود سرخوش، پرنیان سلطانی، مسعود شایگان، ساسان شادمان منفرد، لیلا شریف، سهراب شمسی‌پور، مهدی شهرابی فراهانی، فرشاد شیرزادی، حامد صادقی، اصغر صوفی، فهیمه طباطبایی، رضا ظریفی، شقایق عرفی‌نژاد، مهدی علیپور، لاله غزالی، یکتا فراهانی، هانیه قرقچیان، زهرا کریمی، علیرضا کتابدار، علیرضا محمودی، عاطفه مرآتی، علی ملائکه، مریم موسی‌پور، آرش نهاوندی، خدیجه نورروزی، نیلوفر واشقانی، مریم ورشو، رضا یغمایی و ناصر یوسفی زنوز.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم گولت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 4 =