پلو عربی؛ غذای خوشمزه و مجلسی برای مراسم سنتی
بازدید 16
0

پلو عربی؛ غذای خوشمزه و مجلسی برای مراسم سنتی

به گزارش همشهری آنلاین؛ یکی از لذت بخش‌ترین تفریحات در دنیا خوردن غذا و یا نوشیدن انواع آشامیدنی‌هاست. غذاهایی با طعم‌ها و نام‌های مختلف که شما را برای خوردن آنها بر سر ذوق می‌آورد. از جمله غذاهای متنوع، انواع خوراک‌های عربی است که معمولا ما آنها را با منابع پروتئینی و یا طعم‌های تند می‌شناسیم.

غذاهای عربی از جمله غذاهای سالم و مقوی در دنیا هستند که به دلیل عطر، بو و طعم شهرتی جهانی در دارند و جایگاه خوبی در بین ملل مختلف پیدا کرده‌اند. این نوع غذاها که دارای دستور پختی آسان هستند معمولا اشتراکات فراوانی با ذائقه ما ایرانی‌ها دارند. از جمله این غذاها پلو عربی است که جزو غذاهای خوشمزه و مجلسی محسوب شده و دارای ظاهری چشم‌نواز است. ما در این مطلب نحوه پخت این نوع غذا را برای شما خواهیم گفت.

اقلام مورد نیاز برای تهیه پلو عربی

برنج: ۴ پیمانه

گوشت: ۵۰۰ گرم

گوجه فرنگی رنده شده: ۳ عدد

بادمجان: ۲ عدد

سیب‌زمینی: ۲ عدد

پیاز سرخ شده: ۴ عدد

ادویه گرام ماسالا، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، هل، دارچین: به مقدار لازم

سیر و زنجبیل: ۱ قاشق غذاخوری

نخود پخته شده: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

پلو عربی؛ غذای خوشمزه و مجلسی برای مراسم سنتی

چگونگی تهیه پلو عربی

بخش اول

درون یک قابلمه روغن ریخته و بر روی شعله گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس دو عدد از پیازها را نگینی خرد کرده و به همراه ادویه گرام ماسالا درون قابلمه تفت دهید تا رنگ پیازها طلایی شود. در ادامه گوشت را با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زنجبیل کوبیده شده و سیر به مواد داخل قابلمه اضافه کرده و سرخ کنید. آنقدر این کار را ادامه دهید تا بوی مواد داخل ظرف آزاد شود. سپس آب جوشیده شده به همراه گوجه فرنگی رنده شده را به این ترکیب بیافزایید. برای نرم شدن بهتر گوشت می‌توانید آن را پیش از تفت دادن با ماست کمی مزه‌دار کنید.

پلو عربی؛ غذای خوشمزه و مجلسی برای مراسم سنتی

بخش دوم

حالا سیب زمینی و بادمجان را به صورت حلقه خرد کرده و آن درون ظرف جداگانه و در داخل روغن داغ سرخ کنید. پس از این کار، سیب زمینی و بادمجان را درون ظرفی دیگر ریخته و دو پیاز باقی مانده را پس از خردکردن به صورت حلقه‌ای، سرخ کنید.

بخش سوم

در ادامه قابلمه دیگری را انتخاب کرده و پس از قرار دادن کاغذی روغنی بر روی کف آن، گوشت‌های پخته شده در ظرف دیگر را به این ظرف منتقل کنید. سپس سیب زمینی‌ را در کناره‌های گوشت چیده و بقیه آن را بر روی گوشت بریزید. همچنین بادمجان‌ها سرخ شده را نیز به همراه نخود پخته شده و پیاز سرخ شده به این مواد اضافه کنید. تلاش کنید مواد را لایه به لایه ریخته تا با ترکیب طعم‌ها، غذا مزه بهتری پیدا کند.

پلو عربی؛ غذای خوشمزه و مجلسی برای مراسم سنتی

بخش چهارم

حالا برنج را که پیش از این خیس کرده بودید را آبکشی کرده و با ادویه ماسالا، هل، نمک، پودر دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه به ظرف محتوای گوشت اضافه کنید. سپس قابلمه را بر روی شعله گاز و با حرارت کم قرار داده تا برنج به آرامی دم بکشد.

پلو عربی؛ غذای خوشمزه و مجلسی برای مراسم سنتی

بخش پنجم

پس از پختن برنج آن را در ظرف مناسب پذیرایی ریخته و آن را با گشنیز تازه تزئین کنید. این اقدام باعث تقویت طعم غذا می‌شود. حالا غذا آماده است و می‌توانید آن را سرو کنید.

پلو عربی؛ غذای خوشمزه و مجلسی برای مراسم سنتی

نکات مهم برای تهیه پلو عربی

رعایت جزئیات در این غذا داری اهمیت فراوان است. رعایت این نکات باعث می‌شود به غذا رنگ و عطر خاص بخشیده و دست پخت شما در مقابل دیگران مورد توجه قرار گیرد.

آماده کردن نخود

نخود پایه طعم پلو عربی محسوب شده و انتخاب با کیفیت آن در نقش زیادی در بهتر شدن غذای شما دارد. به یاد داشته باشید که نخود باید نیم پز بوده تا در موقع دم کشیدن برنج مضمحل و له نشود. اگر احساس می‌کنید که ممکن است نوع نخود از جنس دیرپز باشد آن را از قبل خیس کرده تا هنگام پخت غذا دچار مشکل نشوید. پیشنهاد می‌کنیم در صورت نداشتن زمان مناسب از کنسرو آن بهره ببرید.

تلفیق گوشت با ادویه‌ها

در هنگام تهیه پلو عربی بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده کرده و آن را بر اساس ذائقه خود با ادویه‌های مناسب سرخ کنید. به یاد داشته باشید به کارگیری ادویه‌هایی همانند سیر و زنجبیل له شده، به غذای شما طعم متفاوتی می‌بخشد. فراموش نکنید گوشت را به اندازه مناسب سرخ کرده و بعد آن را با آب کمی بچوشانید تا آبدار بماند.

بهره گیری از سبزیجات

سبزیجات در هر خوراکی باعث عطرآگین شدن غذای شما خواهد شد. در این میان سرخ کردن بادمجان و سیب زمینی پیش از پخت برنج و نیز اضافه کردن لوبیاسبز، نخودفرنگی و پیاز حلقه شده به لایه‌های پلو عربی می‌تواند به حفظ مزه غذای شما کمک کرده و طعم خوبی به آن بدهد.

پلو عربی؛ غذای خوشمزه و مجلسی برای مراسم سنتی

پختن برنج

مهمترین و کلیدی ترین مرحله پخت برنج و دم کردن آن است. به یاد داشته باشید همانند تمامی غذاهای عربی، برنج باید به آرامی و بر روی شعله کم دم بکشد تا عطر محتوای داخل ظرف، جذب برنج شود. اگر توانستید کمی آب گوشت به آن اضافه کنید تا بافت آن علاوه بر نرمی، یکدست نیز شود.

جایگزین کردن ترکیبات

در صورتی که بخواهید می‌توانید از به جای گوشت از مرغ در تهیه پلو عربی استفاده کنید. تغییر از گوشت قرمز به گوشت سفید باعث ایجاد تنوع خواهد شد. حتی شما می‌توانید با استفاده از فقط نخود و سبزیجات پلو عربی را کاملا به یک غذای گیاهی تبدیل کنید.

تزئین غذا

بهترین تزئین برای پلو عربی استفاده از سبزیجات تازه همچون گشنیز است. در کنار آن می‌توانید از کشمش و خلال بادام نیز استفاده کنید. این اقدام شما باعث می‌شود ظاهر غذا برای مهمانان حرفه‌ای جلوه کند.

رعایت جزئیات

هنگام پخت غذا تلاش کنید تمامی موارد را با دقت انجام دهید. رعایت ترتیب در این غذا باعث حفظ عطر این غذا و در نهایت خوش طعم شدن آن می‌شود. فراموش نکنید پوشاندن کامل ظرف محتوای غذا مانع تبخیر سریع آب آن شده و پخت بهتر برنج می‌شود.

برچسب‌ها:,

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

همشهری آنلاین

قرار است همشهری‌آنلاین شهری همیشه بیدار باشد و خدمات لازم را برای یک زندگی شهری در عرصه‌های خبر رسانی، اطلاع رسانی، آموزش و سرگرمی دنبال کند.همشهری‌آنلاین که نسخه آنلاین موسسه همشهری است از  دوم تیر ۱۳۸۵ فعالیت اینترنتی خود را آغاز کرده است و چندین بخش فعال دارد. این بخش‌ها در قالب ۲۴ در ۷ کار می‌کنند. این اصطلاح امروز در جهان سایبر یک عبارت رایج است: به روز شدن ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته. همشهری‌آنلاین با کوشش تیم سختکوشی که در اختیار دارد؛ به تدریج گسترش می‌یابد و در کانون این تغییرات گسترش‌جویانه؛ حرکت به سوی یک سایت تمام عیار سایبر نهفته است. همشهری‌آنلاین خواهد کوشید تا امکانات مبتنی بر کنش و واکنش دو سویه را در عرصه کاربری‌های الکترونیک به کار بگیرد و خصایص کاربری‌های به روز آنلاین را در کانون امکانات خود بنشاند. واحدهای این شهر همیشه بیدار که در متن جهان‌شهر اینترنت است، در سه سطح صفحه خانگی، صفحه مقوله و صفحه نهائی طراحی شده و براساس دات نت عمل می‌کند. اگرمی‌خواهید آخرین عناوین خبری همشهری‌آنلاین را به همراه چکیده‌ای از هرگزارش یا خبر دریافت کنید. با سرویس آر اس اس همشهری‌آنلاین می‌توان به راحتی و بدون نیاز به مشاهده روزانه سایت‌ از محتوا و به روز رسانی بخش‌های گوناگون همشهری‌آنلاین مطلع شد. هدف سرویس آر اس اس ارائه سریع اطلاعات و صرفه‌جویی در وقت کاربران است. در همین حال شما می‌توانید تازه‌ترین تحولات و گزارش‌ها و خبرهای مرتبط با خود وب سایت همشهری‌آنلاین را در بخش میز آنلاین ببینید. برای ارائه خدمات و محصولات خود در همشهری‌آنلاین هم به بخش تبلیغات بروید. تمامی حقوق و مسئولیت‌های همشهری آنلاین متوجه موسسه همشهری است. همشهری‌آنلاین نسخه آنلاین موسسه همشهری به صاحب امتیازی موسسه همشهری و به مدیر عاملی محسن مهدیان است. مدیر مسئول همشهری آنلاین: دانیال معمار سردبیر: اسماعیل سلطنت‌پور تحریریه همشهری آنلاین: فرزانه آئینی، فتانه احدی، نجمه احمدبیگی، محسن افشاری، پرستو افشاری، وجیهه امیرخانی، کامران بارنجی، فواد بدری، محمد بلبلی، پروانه بندپی، فاطمه بهرامی‌زاده، محمد بیاتی، زینب پورابوالحسن، مرضیه ثمره حسینی، ایرج جمشیدی، مجید جباری، رضا جوکار، امیرمحمد حسینی، معصومه حق‌جو، روناک حسینی، علی خوشتراش، علی درویش، محمد زارعی، سلمان زند، داوود سرخوش، پرنیان سلطانی، مسعود شایگان، ساسان شادمان منفرد، لیلا شریف، سهراب شمسی‌پور، مهدی شهرابی فراهانی، فرشاد شیرزادی، حامد صادقی، اصغر صوفی، فهیمه طباطبایی، رضا ظریفی، شقایق عرفی‌نژاد، مهدی علیپور، لاله غزالی، یکتا فراهانی، هانیه قرقچیان، زهرا کریمی، علیرضا کتابدار، علیرضا محمودی، عاطفه مرآتی، علی ملائکه، مریم موسی‌پور، آرش نهاوندی، خدیجه نورروزی، نیلوفر واشقانی، مریم ورشو، رضا یغمایی و ناصر یوسفی زنوز.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم گولت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 3 =