کوکو سیب زمینی ؛ غذایی اقتصادی با طعمی ماندگار
بازدید 9
0

کوکو سیب زمینی ؛ غذایی اقتصادی با طعمی ماندگار

به گزارش همشهری آنلاین، بر اساس بررسی و تطبیق چندین رسپی معتبر آشپزی بین‌المللی از جمله وب‌سایت‌های The Caspian Chef، Unicorns in the Kitchen و Turmeric & Saffron، کوکو سیب‌زمینی پخته را می‌توان با روشی ساده اما دقیق تهیه کرد؛ روشی که نتیجه آن کوکویی ترد در سطح بیرونی و نرم و خوش‌طعم در بافت داخلی است.

بیشتر بخوانید:

کباب ترش گیلانی ؛ امضای آشپزی شمال روی سفره شب یلدا

مواد لازم

سیب‌زمینی: ۴ عدد متوسط (حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ گرم)، کاملاً پخته و پوست‌کنده
پیاز: ۱ عدد کوچک، رنده ریز و کاملاً آب‌گرفته
تخم‌مرغ: ۲ تا ۳ عدد، بسته به میزان رطوبت مواد
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
زردچوبه: حدود ۱ قاشق چای‌خوری
نعناع خشک یا شوید/جعفری خردشده (اختیاری): ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
آرد سفید یا آرد سوخاری: ۱ تا ۳ قاشق غذاخوری، در صورت نیاز
روغن مایع یا روغن حیوانی/کره صاف‌شده برای سرخ کردن

طرز تهیه

مرحله اول: آماده‌سازی سیب‌زمینی

سیب‌زمینی‌ها با پوست و در آب نمک پخته می‌شوند تا کاملاً نرم شوند؛ این مرحله معمولاً حدود ۲۰ دقیقه زمان می‌برد. پس از آبکش کردن و خنک شدن، پوست آن‌ها جدا شده و با گوشت‌کوب یا چنگال به‌طور کامل له می‌شوند تا بافتی یکنواخت و بدون تکه‌های درشت ایجاد شود.

مرحله دوم: ترکیب پیاز و ادویه‌ها

پیاز رنده‌شده باید به‌طور کامل آب‌گیری شود؛ این نکته در منابع خارجی به‌عنوان عامل اصلی جلوگیری از شل شدن و وا رفتن کوکو تأکید شده است. پیاز خشک‌شده همراه با نمک، فلفل، زردچوبه و در صورت تمایل سبزی معطر، به سیب‌زمینی افزوده و مخلوط می‌شود.

مرحله سوم: افزودن تخم‌مرغ و تنظیم بافت

تخم‌مرغ‌ها ابتدا در ظرفی جداگانه کمی هم زده شده و سپس به مایه افزوده می‌شوند. در صورتی که مایه بیش از حد شل باشد، مقدار کمی آرد یا آرد سوخاری به‌تدریج اضافه می‌شود تا بافتی قابل فرم‌دهی به دست آید، بدون آن‌که خمیر خشک شود.

مرحله چهارم: استراحت و تنظیم طعم

بر اساس توصیه چندین دستور معتبر، مایه کوکو بهتر است ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت داده شود. این کار باعث انسجام بهتر مواد و پخش یکنواخت طعم ادویه‌ها می‌شود. در این مرحله می‌توان با سرخ کردن مقدار کمی از مایه، طعم نهایی را تست و در صورت نیاز اصلاح کرد.

مرحله پنجم: سرخ کردن

روغن در تابه نچسب و روی حرارت متوسط گرم می‌شود. از مایه، قطعاتی به اندازه گردو برداشته، کمی پهن شده و در روغن قرار می‌گیرند. هر طرف کوکوها حدود ۳ تا ۵ دقیقه سرخ می‌شود تا رنگی طلایی و بافتی ترد پیدا کند. پس از سرخ شدن، کوکوها روی دستمال آشپزخانه قرار داده می‌شوند تا روغن اضافی گرفته شود.

شیوه سرو و نکات تکمیلی

کوکو سیب‌زمینی همراه با نان، ماست، سبزی خوردن، خیارشور یا انواع ترشی سرو می‌شود. برای ایجاد تنوع در طعم، می‌توان مقدار کمی زعفران دم‌کرده، سیر رنده‌شده یا سبزی معطر بیشتر به ترکیب افزود؛ با این حال، ساختار اصلی این غذای محبوب بر سادگی و توازن مواد اولیه استوار است.

منبع: فرارو

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

همشهری آنلاین

قرار است همشهری‌آنلاین شهری همیشه بیدار باشد و خدمات لازم را برای یک زندگی شهری در عرصه‌های خبر رسانی، اطلاع رسانی، آموزش و سرگرمی دنبال کند. همشهری‌آنلاین که نسخه آنلاین موسسه همشهری است از  دوم تیر ۱۳۸۵ فعالیت اینترنتی خود را آغاز کرده است و چندین بخش فعال دارد. این بخش‌ها در قالب ۲۴ در ۷ کار می‌کنند. این اصطلاح امروز در جهان سایبر یک عبارت رایج است: به روز شدن ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته. همشهری‌آنلاین با کوشش تیم سختکوشی که در اختیار دارد؛ به تدریج گسترش می‌یابد و در کانون این تغییرات گسترش‌جویانه؛ حرکت به سوی یک سایت تمام عیار سایبر نهفته است. همشهری‌آنلاین خواهد کوشید تا امکانات مبتنی بر کنش و واکنش دو سویه را در عرصه کاربری‌های الکترونیک به کار بگیرد و خصایص کاربری‌های به روز آنلاین را در کانون امکانات خود بنشاند. واحدهای این شهر همیشه بیدار که در متن جهان‌شهر اینترنت است، در سه سطح صفحه خانگی، صفحه مقوله و صفحه نهائی طراحی شده و براساس دات نت عمل می‌کند. اگرمی‌خواهید آخرین عناوین خبری همشهری‌آنلاین را به همراه چکیده‌ای از هرگزارش یا خبر دریافت کنید. با سرویس آر اس اس همشهری‌آنلاین می‌توان به راحتی و بدون نیاز به مشاهده روزانه سایت‌ از محتوا و به روز رسانی بخش‌های گوناگون همشهری‌آنلاین مطلع شد. هدف سرویس آر اس اس ارائه سریع اطلاعات و صرفه‌جویی در وقت کاربران است. در همین حال شما می‌توانید تازه‌ترین تحولات و گزارش‌ها و خبرهای مرتبط با خود وب سایت همشهری‌آنلاین را در بخش میز آنلاین ببینید. برای ارائه خدمات و محصولات خود در همشهری‌آنلاین هم به بخش تبلیغات بروید. تمامی حقوق و مسئولیت‌های همشهری آنلاین متوجه موسسه همشهری است. همشهری‌آنلاین نسخه آنلاین موسسه همشهری به صاحب امتیازی موسسه همشهری و به مدیر عاملی محسن مهدیان است. مدیر مسئول همشهری آنلاین: دانیال معمار سردبیر: اسماعیل سلطنت‌پور تحریریه همشهری آنلاین: فرزانه آئینی، فتانه احدی، نجمه احمدبیگی، محسن افشاری، پرستو افشاری، وجیهه امیرخانی، کامران بارنجی، فواد بدری، محمد بلبلی، پروانه بندپی، فاطمه بهرامی‌زاده، محمد بیاتی، زینب پورابوالحسن، مرضیه ثمره حسینی، ایرج جمشیدی، مجید جباری، رضا جوکار، امیرمحمد حسینی، معصومه حق‌جو، روناک حسینی، علی خوشتراش، علی درویش، محمد زارعی، سلمان زند، داوود سرخوش، پرنیان سلطانی، مسعود شایگان، ساسان شادمان منفرد، لیلا شریف، سهراب شمسی‌پور، مهدی شهرابی فراهانی، فرشاد شیرزادی، حامد صادقی، اصغر صوفی، فهیمه طباطبایی، رضا ظریفی، شقایق عرفی‌نژاد، مهدی علیپور، لاله غزالی، یکتا فراهانی، هانیه قرقچیان، زهرا کریمی، علیرضا کتابدار، علیرضا محمودی، عاطفه مرآتی، علی ملائکه، مریم موسی‌پور، آرش نهاوندی، خدیجه نورروزی، نیلوفر واشقانی، مریم ورشو، رضا یغمایی و ناصر یوسفی زنوز.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم گولت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + 15 =