طرز تهیه خورش گل کلم ؛ ساده و خوشمزه
بازدید 24
0

طرز تهیه خورش گل کلم ؛ ساده و خوشمزه

به گزارش همشهری آنلاین، خورش گل کلم یکی از غذاهای خوشمزه و مغذی ایرانی است که بسیاری از خانواده‌ها برای تنوع در برنامه غذایی خود به آن روی می‌آورند. طرز تهیه خورش گل کلم ساده‌تر از بسیاری از خورش‌های سنتی است و در عین حال طعم متفاوت و دل‌چسبی دارد. این خورش انتخابی مناسب برای گیاه‌خواران نیز هست، به‌ویژه اگر گوشت از آن حذف شود.

گل کلم با بافت لطیف و خاص خود، به خوبی طعم و عطر ادویه‌ها و چاشنی‌ها را جذب می‌کند. به همین دلیل این خورش در صورت طبخ اصولی می‌تواند جایگاه ثابتی در سفره‌های ایرانی پیدا کند. در ادامه با مواد لازم و مراحل پخت این خورش لذیذ آشنا می‌شوید.

طرز تهیه خورش گل کلم و مواد لازم برای آن

برای تهیه خورش گل کلم نیاز به مواد اولیه‌ای ساده و در دسترس دارید که در اغلب خانه‌ها پیدا می‌شود. استفاده از ادویه‌های معطر، رنگ و طعمی دل‌پذیر به این خورش می‌بخشد.

مواد لازم:
• گل کلم متوسط: یک عدد – خرد شده به اندازه دلخواه
• گوشت خورشی (دلخواه): ۳۰۰ گرم – برای طعمی سنتی‌تر
• پیاز: ۲ عدد متوسط – نگینی خرد شده
• رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری – برای رنگ و غلظت خورش
• زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم – برای طعم‌دهی پایه
• دارچین و پودر لیمو عمانی: هر کدام نصف قاشق چای‌خوری – برای طعم متمایز
• آب‌غوره یا آب‌لیمو: ۲ قاشق غذاخوری – برای چاشنی نهایی
• روغن مایع: به میزان لازم – برای سرخ کردن

در صورت تمایل می‌توانید گوشت را حذف کرده و خورش را به صورت گیاهی تهیه کنید. همچنین به جای آب‌غوره از رب انار یا تمرهندی نیز می‌توان استفاده کرد.

مراحل پخت خورش گل کلم به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

برای اینکه خورش گل کلم طعمی ماندگار و بافتی دل‌چسب داشته باشد، رعایت مراحل پخت به ترتیب اهمیت زیادی دارد.

مرحله اول: تفت دادن پیاز و گوشت

۱. پیازهای خرد شده را با مقداری روغن در قابلمه تفت دهید تا طلایی شوند.
۲. زردچوبه، فلفل سیاه و کمی دارچین را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.
۳. گوشت خورشی را افزوده و تا زمانی که رنگ آن تغییر کند، به تفت دادن ادامه دهید.

مرحله دوم: افزودن رب و پخت اولیه گوشت

۴. رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و با گوشت و پیاز کمی تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
۵. چند لیوان آب به قابلمه بیفزایید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد.

مرحله سوم: آماده‌سازی گل کلم

۶. در این فاصله، گل کلم‌های خرد شده را در تابه‌ای با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا کمی طلایی شوند. این کار باعث جلوگیری از وا رفتن گل کلم در خورش می‌شود.

مرحله چهارم: ترکیب نهایی

۷. پس از نیم‌پز شدن گوشت، گل کلم‌های تفت داده شده را به قابلمه اضافه کنید.
۸. پودر لیمو عمانی و در صورت تمایل کمی آب‌غوره یا آب‌لیمو را اضافه نمایید.
۹. اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد و روغن بیندازد.

بیشتر بخوانید:رازهای خوشمزه شدن خورش قیمه ؛ برای جا افتادن خورش چه کنیم ؟

طرز تهیه خورش گل کلم ؛ ساده و خوشمزه

نکات کلیدی در طرز تهیه خورش گل کلم

رعایت چند نکته ساده می‌تواند کیفیت نهایی خورش گل کلم را به میزان زیادی ارتقا دهد:

• تفت دادن گل کلم قبل از افزودن به خورش باعث حفظ بافت و جلوگیری از له شدن آن می‌شود.
• استفاده از دارچین و پودر لیمو عمانی طعمی گرم و خوشایند به غذا می‌بخشد، اما نباید در مصرف آن‌ها زیاده‌روی کرد.
• افزودن چاشنی‌های اسیدی مثل آب‌غوره در پایان پخت باعث جلوگیری از سفت شدن گوشت می‌شود.
• اگر از گوشت استفاده نمی‌کنید، می‌توانید مقدار بیشتری پیاز و ادویه برای طعم‌دهی بهتر به کار ببرید.
• جا افتادن خورش حداقل ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد؛ در این مدت حرارت باید ملایم باشد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش زغال اخته خوشمزه و مجلسی به سبک خانگی

پیشنهاد سرو خورش گل کلم

خورش گل کلم را می‌توان همراه با برنج ساده یا برنج زعفرانی سرو کرد. این خورش به دلیل داشتن چاشنی‌های معطر، نیازی به تزئین خاصی ندارد اما افزودن کمی جعفری خرد شده یا خلال لیمو عمانی می‌تواند جلوه زیبایی به سفره بدهد.

• در کنار این خورش، ترشی مخلوط یا سیر ترشی انتخاب خوبی است.
• برای نوشیدنی، دوغ سنتی با نعناع خشک بهترین همراه خواهد بود.
• نان تازه سنگک نیز برای کسانی که مایل‌اند خورش را بدون برنج میل کنند، گزینه مناسبی است.

بیشتر بخوانید: روش تهیه خورش کنگر تهرانی ؛ راز خوشمزگی خورش کنگر را بدانید

طعمی خاص با خورش گل کلم

خورش گل کلم با طعمی خاص، روش پختی ساده و مواد اولیه در دسترس، گزینه‌ای عالی برای وعده‌های روزمره یا حتی مهمانی‌های سبک است. اگر به دنبال تنوع در برنامه غذایی و امتحان طعمی جدید هستید، این خورش انتخاب مناسبی خواهد بود.

حتماً این دستور را امتحان کرده و با اضافه کردن چاشنی‌های دلخواه، نسخه‌ای اختصاصی برای خود تهیه کنید.

برچسب‌ها:,

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

همشهری آنلاین

قرار است همشهری‌آنلاین شهری همیشه بیدار باشد و خدمات لازم را برای یک زندگی شهری در عرصه‌های خبر رسانی، اطلاع رسانی، آموزش و سرگرمی دنبال کند.همشهری‌آنلاین که نسخه آنلاین موسسه همشهری است از  دوم تیر ۱۳۸۵ فعالیت اینترنتی خود را آغاز کرده است و چندین بخش فعال دارد. این بخش‌ها در قالب ۲۴ در ۷ کار می‌کنند. این اصطلاح امروز در جهان سایبر یک عبارت رایج است: به روز شدن ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته. همشهری‌آنلاین با کوشش تیم سختکوشی که در اختیار دارد؛ به تدریج گسترش می‌یابد و در کانون این تغییرات گسترش‌جویانه؛ حرکت به سوی یک سایت تمام عیار سایبر نهفته است. همشهری‌آنلاین خواهد کوشید تا امکانات مبتنی بر کنش و واکنش دو سویه را در عرصه کاربری‌های الکترونیک به کار بگیرد و خصایص کاربری‌های به روز آنلاین را در کانون امکانات خود بنشاند. واحدهای این شهر همیشه بیدار که در متن جهان‌شهر اینترنت است، در سه سطح صفحه خانگی، صفحه مقوله و صفحه نهائی طراحی شده و براساس دات نت عمل می‌کند. اگرمی‌خواهید آخرین عناوین خبری همشهری‌آنلاین را به همراه چکیده‌ای از هرگزارش یا خبر دریافت کنید. با سرویس آر اس اس همشهری‌آنلاین می‌توان به راحتی و بدون نیاز به مشاهده روزانه سایت‌ از محتوا و به روز رسانی بخش‌های گوناگون همشهری‌آنلاین مطلع شد. هدف سرویس آر اس اس ارائه سریع اطلاعات و صرفه‌جویی در وقت کاربران است. در همین حال شما می‌توانید تازه‌ترین تحولات و گزارش‌ها و خبرهای مرتبط با خود وب سایت همشهری‌آنلاین را در بخش میز آنلاین ببینید. برای ارائه خدمات و محصولات خود در همشهری‌آنلاین هم به بخش تبلیغات بروید. تمامی حقوق و مسئولیت‌های همشهری آنلاین متوجه موسسه همشهری است. همشهری‌آنلاین نسخه آنلاین موسسه همشهری به صاحب امتیازی موسسه همشهری و به مدیر عاملی محسن مهدیان است. مدیر مسئول همشهری آنلاین: دانیال معمار سردبیر: اسماعیل سلطنت‌پور تحریریه همشهری آنلاین: فرزانه آئینی، فتانه احدی، نجمه احمدبیگی، محسن افشاری، پرستو افشاری، وجیهه امیرخانی، کامران بارنجی، فواد بدری، محمد بلبلی، پروانه بندپی، فاطمه بهرامی‌زاده، محمد بیاتی، زینب پورابوالحسن، مرضیه ثمره حسینی، ایرج جمشیدی، مجید جباری، رضا جوکار، امیرمحمد حسینی، معصومه حق‌جو، روناک حسینی، علی خوشتراش، علی درویش، محمد زارعی، سلمان زند، داوود سرخوش، پرنیان سلطانی، مسعود شایگان، ساسان شادمان منفرد، لیلا شریف، سهراب شمسی‌پور، مهدی شهرابی فراهانی، فرشاد شیرزادی، حامد صادقی، اصغر صوفی، فهیمه طباطبایی، رضا ظریفی، شقایق عرفی‌نژاد، مهدی علیپور، لاله غزالی، یکتا فراهانی، هانیه قرقچیان، زهرا کریمی، علیرضا کتابدار، علیرضا محمودی، عاطفه مرآتی، علی ملائکه، مریم موسی‌پور، آرش نهاوندی، خدیجه نورروزی، نیلوفر واشقانی، مریم ورشو، رضا یغمایی و ناصر یوسفی زنوز.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم گولت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − شش =