طعم و عطر آبگوشت قهوهخانهای و دیزیهای دیزیسرا با آبگوشتهای خانگی که خودمان میپزیم، تفاوت دارد و راز این تفاوت را در روش تهیه دیزیسنگی خانگی قرار دارد. در این قسمت به شما توضیح خواهیم داد.
این دستور طبخ دیزیسنگی خانگی شامل مواد زیر است:
مواد لازم:
گوشت گوسفندی استخوانی: ۵۰۰ گرم
دنبه: ۱۰۰ گرم
نخود لوبیا سفید (خیس خورده): ۱/۵ کیلوگرم
پیاز: ۱ عدد
گوجه: ۲ عدد
سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
لیمو عمانی: ۲ عدد
سیر: ۲ حبه
ادویههای دیزیسنگی:
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
دارچین: ۱ قاشق چایخوری
لطفاً توجه داشته باشید که این میزان مواد برای تهیه دیزیسنگی خانگی استفاده میشود.
ادویههای سری دوم شامل موارد زیر است:
مواد لازم:
نمک، زردچوبه و پودر لیموعمانی: هر کدام ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
مرزه خشک: ۱ قاشق غذاخوری
روش پخت دیزیسنگی :
برای شروع پخت دیزیسنگی، ابتدا گوشت را به همراه نخود و لوبیا، یک عدد پیاز و ادویههای سری اول داخل دیگ سنگی ریخته و به آن تا حدی آب اضافه کنید تا مواد را بپوشاند.
دیزی را روی اجاقی با شعله پخش کن قرار داده و با حرارت ملایم بپزانید.
پس از یک الی دو ساعت، کفهای روی گوشت را بگیرید تا آبگوشت رنگ شفافتری بگیرد.
برای پخت کامل و کافی گوشت، حدوداً ۴ ساعت زمان لازم است.
پس از پخت گوشت، لیمو عمانی، نمک گوجه و سیب زمینی را به مواد داخل دیزی اضافه کنید و به مدت یک ساعت بپزانید.
پس از یک ساعت، گوجه، سیب زمینی و دنبه را از داخل دیزی خارج کرده، پوست گوجهها را گرفته و با سیب زمینی و دنبه در ظرفی مناسب خوب بکوبید تا مخلوط شوند.
در این مرحله، به گوجه و سیب زمینی کوبیده شده، رب و ادویههای سری دوم و مرزه را اضافه کنید و روی حرارت تفت دهید.
پس از کمی تفت و تغییر رنگ رب، مواد تفت داده شده را به آبگوشت اضافه کنید و به مدت چند قل با هم بپزانید.
۱۵ دقیقه زمان کافی است تا این مواد به آبگوشت رنگ و لعاب بدهند.
نظرات کاربران