طرز تهیه سوپ دیوران بسیار ساده است. سوپ دیوران یک غذای سنتی و محبوب در ترکیه است که به عنوان یک پیش غذای خوشمزه همراه با گوشت قلقلی سرو میشود.
با استفاده از دستور زیر، شما به راحتی میتوانید در خانه سوپ دیوران را تهیه کنید.
مواد لازم برای 4 نفر:
نصف لیوان رشتهی سوپی
5 لیوان آب گوشت یا آب معمولی
2 قاشق غذاخوری آرد سفید
2 قاشق غذاخوری روغن مایع
1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
1 لیوان نخود آبپز
1 قاشق غذاخوری کره
2 قاشق چایخوری نعنا خشک
طرز تهیه:
رشتههای سوپی را در آب جوش سه چهار دقیقه بپزید تا نیم پخته شوند. سپس آب را از روی رشتهها صاف کنید.
آب گوشت یا آب معمولی را در دیگی بریزید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید.
آرد سفید را با روغن مایع در یک قابلمه کوچک تفت دهید تا رنگی طلایی بگیرد.
رب گوجه فرنگی را به آرد اضافه کرده و هم بزنید تا همگن شود.
آب جوش را به تدریج به آرد و رب اضافه کنید و همزمان هم بزنید تا خمیری یکدست بشود.
نخود آبپز را به سوپ اضافه کنید و همراه با سوپ بجوش آورید.
کره را به سوپ اضافه کنید و هم بزنید تا کره ذوب شود.
به سوپ نعنا خشک اضافه کنید و هم بزنید.
سوپ را به مدت 10 دقیقه بجوشانید تا مواد خوبی هم بخورند و سپس آماده سرو و ارائه به میز باشد.
برای تهیه گوشت قلقلی، مواد لازم عبارتند از:
250 گرم گوشت چرخ کرده
1 عدد پیاز
1/5 قاشق غذاخوری آرد سوخاری
نصف قاشق غذاخوری آرد سفید
1 حبه سیر
1/4 لیوان شیر
نمک، فلفل سیاه و قرمز به مقدار کافی
زیره و آویشن به مقدار کافی
تهیه سوپ دیوران
- ابتدا پیاز و سیر را پوست گرفته و بعد از شستن، آنها را رنده کوچک کنید. سپس آب پیاز را همراه با سیر به گوشت چرخکرده اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید.
- سپس به مخلوط گوشت، آرد سفید و آرد سوخاری، شیر، زیره، فلفل سیاه و قرمز، پودر آویشن و نمک اضافه کنید و با دست مواد را کامل مخلوط کنید.
- بعد از کمی ورز دادن به مخلوط گوشت، آن را به اندازههای کوچک گلوله شکل دهید و به صورت کوفته قلقلی درآورید. سپس آنها را با سلفون پوشانده و در یخچال به مدت یک ساعت قرار دهید.
- در مرحله بعد، قابلمهای را روی حرارت کم قرار داده و مقداری روغن مایع را درون آن بریزید. وقتی روغن گرم شد، آرد را به آن اضافه کنید و مدام همزنی کنید تا بوی خامی آرد برطرف شود.
- سپس به آرد تفت داده شده، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و به طور پیوسته همزنی کنید. پس از گذشت 5 دقیقه از تفت دادن رب، نصف لیوان آب را به قابلمه اضافه کنید و همچنان همزنی کنید تا آرد گلوله نشود. سپس 5 لیوان آب (میتوانید از آب گوشت یا آب معمولی استفاده کنید) را اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا آب به جوش بیاید.
- بعد از جوش آمدن مواد در قابلمه، نخود پخته شده را همراه با کمی نمک و رشته به آن اضافه کنید.
- در حین پخت رشته سوپ، کوفته قلقلیهای آماده را سرخ میکنیم. برای این کار، تابهای را روی حرارت کم قرار داده و به آن کمی روغن اضافه کنید تا داغ شود. سپس کوفته قلقلیها را داخل تابه بچینید و حرارت را کمی بیشتر کنید تا رنگ آنها تغییر کند. در حین سرخ شدن کوفتهها، آنها را با قاشق جابهجا نکنید، بلکه فقط کافیست تابه را کمی بلند کرده و کمی چپ و راست کنید تا کوفتهها جابهجا شوند و طرف دیگر آنها هم سرخ شود.
- نعناع خشک را هم با کمی کره در تابه تفت داده و رنگ آن را تیره کنید.
سپس سوپ آماده شده را در ظرف مورد نظرتان بریزید و کوفته قلقلیها را به آرامی داخل آن قرار دهید و با نعناع داغ سوپ را تزیین کنید.
نظرات کاربران